Man belandt met scootmobiel in sloot

zoelen • Op de Achterstraat in Zoelen belandde donderdagmiddag rond tien voor één een man op een scootmobiel in d esloot langs de weg. De brandweer heeft de man op de kant geholpen. Hij is vervolgens nagekeken door het ambulancepersoneel. Er kwamen meerdere brandweerkorpsen op het ongeval af, omdat de ernst van de situatie niet duidelijk was.


Feestmarkt rond de H. Gregoriuskerk

buren • Op het plein rondom de H. Gregoriuskerk aan de Kornedijk 3 in Buren wordt op zondag 4 september de grote, jaarlijkse feestmarkt gehouden. Om 10.00 uur is de feestelijke opening. Het aanbod op de markt is volgens de organisatie groot en gevarieerd. Bezoekers vinden er boeken, snuisterijen, glaswerk, serviesgoed, bloemen, planten, speelgoed, kleding, eigengemaakte jam en meer. Daarnaast is er de ‘bric en brac’, een snuffelmarkt met waardevolle, tweedehands goederen.

Live-orkesten

Er is een (overdekt) terras met optredens van live-orkesten. Ook draait de hele dag het Rad van Fortuin, waarmee prijzen zijn te winnen. Voor de kinderen worden er diverse spelen en activiteiten georganiseerd.
Voor de inwendige mens wordt ook goed gezorgd. Zo zijn er diverse kramen met versgebakken wafels, hamburgers en lekkernijen. Koffie of thee met wat lekkers en een uitgebreide bar maken de feestmarkt compleet. De opbrengst is bestemd voor het restauratiefonds van kerken en gebouwen.


Lienden kleurt rood en geel voor Vuelta 

lienden • Lienden kleurt komende zaterdagmiddag rood en geel tijdens de doorkomst van de Spaanse wielerronde La Vuelta. 'Het Wapen van Lienden', midden in het dorp, ligt pal aan het parcours van de tweede etappe. Het eetcafé werkt, samen met lokale ondernemers, mee aan het realiseren van een gezellige doorkomst. Die doorkomst krijgt natuurlijk een Spaanse tintje. Het doel is mensen uit de regio een leuke en gezellige doorkomstplek bieden, waarbij een hapje en een drankje niet ontbreken. Volgens betrokkenen zal de sfeer gezellig, gemoedelijk en Spaans aanvoelen. Naast het Wapen van Lienden participeren ondernemers als Zumex, marktleider op het gebied van automatische sinaasappelpersen met het hoofdkantoor in Valencia (Spanje). Ook de plaatselijke, altijd maatschappelijk en lokaal betrokken supermarkt Jumbo doet mee. Na de doorkomst vindt de prijsuitreiking van de lokaal populaire tourpoule van Oranjevereniging Lienden plaats. De organisatie laat weten te hopen, door de feestelijke doorkomst van de Ronde van Spanje samen te omarmen, Lienden op de kaart te zetten als gezellig, gemoedelijk en sportief dorp. Publiek is welkom.