Drietal winnaars kersenrecepten bekend

wadenoijen • Het kersenseizoen is voorbij. Het afgelopen weekend konden, onder meer in Wadenoijen, voor het laatst kersen rechtstreeks uit de boomgaard worden gekocht.

"De kwaliteit van de kersen was dit jaar erg goed. Erg smaakvol vanwege de vele zonuren in het voorjaar. Ook dit jaar was er veel belangstelling voor het ‘zelf plukken'. Toeristen kwamen zelfs uit het hele land”, zegt kersenteler Aart Blom. 

Hagelbuien

"Spannend was het wel in mei. Toen vielen er hagelbuien precies in een strook langs de rijksweg A15, waar onze boomgaard lag. Deze hagelbuien hebben voor enige schade gezorgd. Dat was een tegenvaller. Gelukkig hadden we een groot deel van de boomgaard al wel overkapt, anders had het er slecht uitgezien voor ons", blikt Aart Blom terug. "Al met al kunnen we terugkijken op een goed kersenseizoen. Erg blij waren we dat de Betuwse Kersendagen weer doorgang konden vinden. Dat kersenfeest was de kers op de taart."

Winnaars kersenrecepten

Tijdens het kersenseizoen konden kersenliefhebbers een eigen kersenrecept inzenden. Uit de vele inzendingen zijn drie winnaars gekomen: Marleen Dewulf-Veringa, Natalia Tkach en Mick Snep. Zij hebben een kistje kersen gewonnen van vijf kilogram. De winactie werd georganiseerd door Streeckerij de Betuwe, samen met Het Kontakt. Het heerlijke, hartige kersenrecept van Marleen is uitgekozen voor een vermelding op de website van Streeckerij de Betuwe.
Wie meer wil weten over de Betuwse kersen, heerlijke kersenrecepten, de winactie en leuke weetjes over de Betuwse kersen, kan een kijkje nemen op de website www.streeckerijdebetuwe.nl