Rotaryclub Tiel doneert 30.000 euro aan goede doelen

tiel • Tijdens de laatste bijeenkomst van het huidige bestuur van Rotaryclub Tiel heeft de voorzitter Marianne Zuurendonk 30.000 euro uitgereikt aan vijf goede doelen. 

Rotaryclub Tiel organiseert ieder jaar één of twee evenementen om geld op te halen voor een goed doel, vaak in de regio. Tijdens de Corona-pandemie was dit een stuk lastiger. De 'Nacht van Tiel' is een aantal keren opgeschoven vanwege overheidsmaatregelen. Uiteindelijk heeft de Nacht van Tiel, op 1 april van dit jaar, alsnog plaatsgevonden en het was een daverend succes. De opbrengsten van deze avond in combinatie met hetgeen de clubleden de afgelopen twee jaar hebben gespaard. Vanwege de Corona-maatregelen gingen veel bijeenkomsten niet door en dat maakt het bedrag voor deze jaren zo groot. Deze doelen zijn gekozen door de leden van Rotaryclub Tiel. Ieder lokaal initiatief kan zich aanmelden bij de Rotaryclub Tiel en kan zich vervolgens presenteren. De leden kiezen dan drie goede doelen.

Sint Maartenskerk

Op de eerste plaats kwam de Sint Maartenskerk/Grote Kerk Tiel. Om de plannen te realiseren om de kerk een bruisend middelpunt van de Betuwe te maken, is er geld nodig. Rotaryclub Tiel wil graag een concreet project en heeft de nieuwe keuken als project omarmd en hiervoor 15.500 euro beschikbaar gesteld.

Petje Af Tiel

Het tweede project is het buddy project van Petje Af Tiel. Rotaryclub Tiel heeft al jaren sympathie voor de activiteiten van Petje Af Tiel en wil dit nieuwe project ook graag financieel ondersteunen met 4.500 euro.

Grachten Concert

Het Fruitcorso Tiel wil in de Betuwse oogstweek op 15 september het Rotary Tiel Grachten Concert introduceren. Stichting 4-Stromenland heeft Rotaryclub Tiel gevraagd zich aan dit nieuwe initiatief te verbinden. Om dit de eerste keer mogelijk te maken en het gelijk een succes te laten zijn, heeft de club besloten 6.500 euro beschikbaar te stellen. Wibi Soerjadi en regionale talenten van Zinder zullen op een drijvend podium in de stadsgracht een klassiek concert geven.
Het laatste doel waar de leden voor hebben gekozen is het project van Rotary helpt Oekraïne. Er is een grote hulpvraag om projecten financieel te ondersteunen. Rotaryclub Tiel heeft hiervoor 3.500 euro gedoneerd. Dat geld komt rechtstreeks terecht bij de mensen die het echt nodig hebben.

Rotaryclub Tiel laat weten zich te verheugen op het Rotary Tiel Grachten Concert, waarvoor de Rotaryclub vijftig mensen uit de regio die het echt verdienen - zoals mantelzorgers en vrijwilligers - uitnodigen voor een prachtige VIP-avond aan de stadsgracht. Daarnaast gaat de club weer wandelen, onder meer naar de fruitmozaïeken, met bewoners van het Vrijthof.

Nacht van Tiel

Daarnaast komt natuurlijk de Nacht van Tiel terug, deze keer op 24 maart 2023 om de lente feestelijk in te luiden.