Onverlaten pikken medicijnkarren en rolstoel

tiel • De Stichting 'Vrienden van Suriname' is opnieuw gedupeerd. Werd onlangs nog een aantal hulpgoederen door onverlaten in brand gestoken, dit keer werden medicijnkarren en een rolstoel gestolen. 

De Stichting 'Vrienden van Suriname' heeft aan de Papesteeg 36 een loods voor de opslag van hulpgoederen.- Onder de overkapping staan ook goederen, zoals schooltafels, kastjes en dergelijke. Omdat er in de hal ruimte nodig was voor corso-activiteiten, waren ook enkele medicijnkarren - die in ziekenhuizen en verzorgingshuizen worden gebruikt - en een rolstoel onder de overkapping neergezet. De goederen stonden daar in afwachting van het laden van een volgende container. "Groot was de teleurstelling bij onder andere de beheerder van de loods, Gerrit Kool, toen hij zaterdagmorgen bemerkte dat de medicijnkarren en de rolstoel waren gestolen", laat Will van Rhee namens de stichting weten. "Om het laden wat efficiënter te maken, had Gerrit ook de poten van circa 25 tafels geschroefd. Ook die poten zijn ontvreemd, waardoor de tafels onbruikbaar zijn geworden."
"De laatste maanden worden er bij ons geregeld goederen gestolen", aldus Van Rhee, "maar de diefstal van medische hulpgoederen is toch weer een stap te ver. En dan gaat het niet direct om de waarde van zo'n 500 euro." Het terrein aan de Papesteeg is verboden voor onbevoegden. De toegangspoort wordt zoveel mogelijk gesloten gehouden. "Maar doordat verschillende kleine bedrijfjes in de loodsen op dit terrein actief zijn, is het ondoenlijk om de poort continu gesloten te houden", zegt Van Rhee. Zijn stichting heeft de diefstallen bij de politie gemeld. "De wijkagent had extra toezicht toegezegd, maar de diefstallen konden daardoor niet voorkomen worden." Cameratoezicht wordt nu overwogen. Wie hierbij hulp kan bieden kan bellen met Gerrit Kool, telefoonnummer 06 243 61 401.