•  'Alles Kwijt' kwam er op initiatief van het museum.
• 'Alles Kwijt' kwam er op initiatief van het museum. Foto: aangeleverd

'Alles Kwijt' trekt ruim 3000 bezoekers

tiel • De tentoonstelling 'Alles Kwijt', over de gebeurtenissen in Europa, Tiel en de Betuwe tijdens de Tweede Wereldoorlog en Wederopbouw, heeft meer dan 3000 bezoekers getrokken. De tentoonstelling in een pand aan de Santwijcksepoort begon op 3 mei en duurde tot en met 31 juli.

De tentoonstelling was een initiatief van het Flipje en Streekmuseum, in samenwerking met de Oudheidkamer voor Tiel en omstreken, Hart van Tiel en de gemeente Tiel. Op de tenoonstelling werd één verhaal over de Tweede Wereldoorlog vanuit verschillende perspectieven gepresenteerd. 

Wederopbouw

Daarnaast werd de periode van de wederopbouw getoond. Het was een periode die de Tielenaren weer hoop op een goede toekomst gaf en de stad weer aantrekkelijk maakte om te wonen en te werken. Bezoekers aan de tentoonstelling lieten vaak een berichtje achter in het gastenboek. Reacties en commentaren op de tentoonstelling laten zien dat men zeer geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Ook vergelijken bezoekers deze met de situatie in Europa op dit moment. Daarnaast blijkt er een grote interesse te zijn voor de wederopbouw-architectuur, die ook in Tiel nadrukkelijk aanwezig is. Ook spraken de bezoekers hun waardering uit voor de samenstelling en vormgeving van deze tijdelijke tentoonstelling.


FOTO: De dames zijn vrijwilligers in het Flipje en Streekmuseum Tiel. Naast andere vrijwilligers, waren zij tijdens de expositie gastdames op de Santwijcksepoort.  Links op de foto is: mevr. C. (Corry; zonder bril) de Wit; in het midden dhr. J. (Jurriaan de Mol, directeur Flipje en Streekmuseum) en rechts van hem is mevr. R. (Rieke;met bril) Kreeft-ten Klooster. Beide dames zijn afkomstig uit Tiel.