Opvang asielzoekers in hotel Van der Valk tot februari 2023

tiel • De opvang van asielzoekers in hotel Van der Valk in Tiel wordt verlengd. In het hotel verblijven sinds half juni mensen die hulp nodig hebben. De opvang wordt nu verlengd tot in elk geval eind februari volgend jaar. 

In de asielzoekerscentra in Nederland zijn te weinig plekken en er zijn dringend extra opvanglocaties nodig. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) maakt, in opdracht van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, ook gebruik van hotels. 

Positieve ervaringen

"Het COA heeft de gemeente gevraagd of zij de tijdelijke opvang in hotel Van der Valk mogen verlengen, omdat er nog extra opvangplekken nodig zijn", zegt burgemeester Hans Beenakker van de gemeente Tiel. "De ervaringen van de afgelopen periode zijn positief. We hebben goed en direct contact met het hotel en het COA. Ik heb dan ook besloten met het verzoek in te stemmen om zo de druk op de asielzoekerscentra te verlichten."

25 kamers

In hotel Van der Valk blijven tot eind februari  in één van de vleugels 25 kamers beschikbaar voor maximaal vijftig mensen. Het COA zorgt voor de begeleiding en ondersteuning én voor de organisatie en beveiliging bij het hotel. De burgemeester informeert de bedrijven in de directe omgeving van het hotel met een brief.


Auto belandt op de kop in een sloot

kapel-avezaath • Op het Laageinde in Kapel-Avezaath vond woensdagavond rond kwart over negen een eenzijdig ongeval plaats. Een auto belandde op de kop in een sloot langs de weg. De twee inzittenden konden zelfstandig uit de auto klimmen en raakten niet gewond. De brandweer heeft het voertuig veilig gesteld.


Auto's zwaar beschadigd na botsing op viaduct

tiel • Op de Industrieweg in Tiel vond donderdagavond tegen half twaalf een ongeval plaats. Op het viaduct van de op- en afrit van de snelweg A15 botsten twee auto's op elkaar. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en ook werden airbags geactiveerd. Meerdere inzittenden werden door de ambulancedienst nagekeken, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Behalve twee ambulances kwam ook de brandweer ter plaatse, om de voertuigen veilig te stellen. Beide voertuigen zijn door een berger opgehaald.