Hulpgoederen onderweg naar armen in Suriname

tiel • Vrijwilligers van de Stichting 'Vrienden van Suriname' hebben weer een container met hulpgoederen geladen. De container is inmiddels onderweg naar Suriname, dat in een diepe crisis verkeert en elke hulp kan gebruiken.

"In de container zitten onder andere diverse rolstoelen en dozen met incontinentieverband", laat stichtingsvoorzitter Will van Rhee weten. "Veel arme mensen in Suriname kunnen zich dergelijke hulpgoederen niet veroorloven."
Vrienden van Suriname helpen ook de Stichting BARR, opgericht door oud-profvoetballer André Wasiman en zijn partner. Deze stichting ondersteunt onder andere projecten voor jongeren. Dit keer had BARR een groot aantal schoolmeubeltjes, ruim driehonderd tafeltjes en stoeltjes, dat naar Suriname verscheept moest worden. De Tielse Stichting 'Vrienden van Suriname' bood de helpende hand, want ook dit schoolmeubilair is in de container geladen.
Ook 4WDCARE steunt Suriname. Niet alleen hielpen vrijwilligers van deze stichting mee bij het laden van de container, zij brachten bovendien een bus én een aanhanger vol met hulpgoederen mee, zoals kleding, incontinentieverband en sportkleding. Hulpgoederen uit eerder verscheepte containers zijn inmiddels in Suriname aangekomen en daar gedistribueerd. In de vorige containers werden ook rolstoelen, rollators en dergelijke meegenomen. Meer informatie is te vinden op www.vriendenvansuriname.nl. Rolstoelen, rollators, looprekken, krukken, kleding en dergelijke zijn altijd hard nodig, dus wie hulpmiddelen over heeft, kan deze bij de Vrienden inleveren. Voor informatie kan contact worden opgenomen met de beheerder van de goederenloods, Gerrit Kool, tel. 06 243 61 401.