Vluchtelingenopvang in Maurik is opgeleverd

maurik • De vluchtelingenopvang in Maurik is opgeleverd. Sinds afgelopen maandag kan de gemeente Buren vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. De opvang heeft ruimte voor 180 vluchtelingen. In totaal staan er 37 chalets, voor maximaal twee jaar.

De opvang werd in minder dan drie maanden uit de grond gestampt. De werkzaamheden voor de opvanglocatie begonnen op maandag 9 mei. Een week later begonnen de eerste werkzaamheden in de grond, zoals de aanleg van de riolering. Er is een toegangsweg aangelegd naar de chalets toe. Daarnaast zijn het voetpad naar de ingang en het parkeerterrein klaar.

Hoe werkt de opvanglocatie?

Er is landelijk besloten dat de veiligheidsregio een verdeling van de vluchtelingen bepaalt. De gemeente Buren laat weten daar op dit moment nog geen informatie over heeft.
In totaal staan er 37 chalets, voor maximaal twee jaar. De woninkjes zijn onderverdeeld in twaalf chalets voor vier personen, twaalf chalets voor vijf personen en twaalf chalets voor zes personen. Ook is er een chalet beschikbaar als kantoor voor de huismeester.
In iedere chalet ligt een informatiemap met praktische informatie over de gemeente Buren. En over hoe zaken als onderwijs en zorg in Nederland geregeld zijn. De bewoners doen alle huishoudelijke zaken, zoals  wassen, schoonmaken, boodschappen, koken, zelf. Er is een gezamenlijke ruimte met wasmachines.

Contactpersoon

Een huismeester is 24 uur per dag aanwezig. Hij is ook de contactpersoon voor de mensen die in de chalets wonen. Ook de inwoners van Maurik kunnen de huismeester benaderen om vragen te stellen. Dit kan ook via het mailadres opvanglocatiemaurik@buren.nl.