• TAC-voorzitter Winfred de Gooijer (links) en wethouder Frank Groen (tweede van rechts) bij de opening van het evenement in 2019.
• TAC-voorzitter Winfred de Gooijer (links) en wethouder Frank Groen (tweede van rechts) bij de opening van het evenement in 2019. Foto: Rob Zantinge

Liefhebbers gezocht voor bijzondere rit

tiel • De Tielse Automobiel Club (TAC) is naarstig op zoek naar liefhebbers van oldtimers, klassiekers, leuke cabrio's en sportwagens die mensen met een beperking op zaterdag 27 augustus een fantastische dag willen bezorgen. Dat doen ze door als chauffeur met hun bijzondere auto, samen met mensen met een beperking, een gezellige autorit door de Betuwe te rijden.

Natuurlijk rijdt een aantal leden van de Tielse Automobiel Club met een oldtimer mee, maar dat zijn er vooralsnog niet genoeg om in totaal zo'n tachtig mensen een leuke rondrit aan te bieden.
"Om twee uur 's middags gaan we rijden", zegt Marloes Lemmers, namens de Stichting Anders al geruime tijd betrokken bij dit bijzondere evenement. "Er is een mooie route door de Betuwe uitgezet, een andere dan de vorige keer. En als de auto's terugkomen is er tot zeven uur muziek, staat er een frietkar en is er wat te drinken. De cliënten betalen hiervoor een bijdrage, maar voor de chauffeurs is dit gratis, omdat we ze dankbaar zijn dat ze willen rijden. En iedereen krijgt natuurlijk weer een T-shirt met opdruk."
Dit bijzondere evenement voor deze mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Anders. De rit is inmiddels een jarenlange traditie, maar de laatste editie was in 2019. Daarna kon het evenement, door corona, niet worden gehouden. De oldtimers vertrokken drie jaar geleden vanaf het Autosloperijmuseum van Wim Reuvers aan de Latensteinse Middenweg 4 in Tiel. Die locatie is ook nu startplek van de rit.

Eten en drinken

De chauffeurs die zich hebben aangemeld dienen tussen 12.30 en 13.00 uur aanwezig te zijn. Vóór de rit is er ook nog koffie met iets lekkers. Op het museumterrein staat op die bijzondere dag ook de mobiele snackkar Frietje Mobiel. 

Sponsors

De Stichting Burgerweeshuis sponsort het evenement, evenals de gemeente Tiel.
Wie zichzelf - als vrijwillig chauffeur - én zijn sportwagen, cabriolet, oldtimer of klassieker beschikbaar wil stellen, kan bellen of mailen met de voorzitter van de TAC, Winfred de Gooijer: telefoonnummer 06 538 30 785; mailadres: tac2009@live.nl..

Rob Zantinge