Dorpsfair Zoelmond

zoelmond • De Dorpsfair in Zoelmond wordt op zondag 28 augustus gehouden. Naast de vele gezellige kramen is er dit jaar plaats voor een kofferbakmarkt, die samen met JWP Organisaties op poten wordt gezet. Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 17.00 uur op de Dorpsfair terecht voor een gevarieerd aanbod. Er is bovendien een 'open podium' voor allerlei optredens, variërend van sport tot dans- en muziekoptredens. Zo is er om 10.30 uur 'Sporten voor je deur' met Ankelien, rond 12.00 uur country-muziek met Corine Vermeulen, om 14.00 uur Let's Dance met Demy en vanaf 16.00 uur zingt Sem Hazes-repertoire. Voor de kinderen is er een 'kidsplace' en DJ Sem zorgt voor muziek.


Automobilist nét niet met auto de sloot in

tiel • Op de Schaarsdijkweg in Tiel, nabij de fietscrossbaan, reed vorige week dinsdagochtend rond zes uur een man met zijn personenauto bijna de sloot in. Hij reed vanaf de wijk Passewaaij richting de rotonde 'Berenkuil' en raakte de macht over het stuur kwijt. De auto belandde in de berm en kwam, net voor de sloot, schuin tot stilstand. De bestuurder is nagekeken door de ambulancedienst, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept door de berger.


Over de kop

beusichem • Op de N320 bij Beusichem is woensdagochtend een personenauto over de kop geslagen. De bestuurder, een jongeman die richting Culemborg reed, kwam met zijn voertuig op de kop tot stilstand in tegenovergestelde richting en aan de andere kant van de weg. Hij is nagekeken door de ambulancedienst, maar mankeerde niets. Op de weg lag veel glas. Het wegdek is gereinigd door een Zoab-reiniger. Volgens de hulpdiensten mag de jongeman van geluk spreken dat hij er goed vanaf is gekomen. Het voertuig is door een berger opgehaald.


Vreemde geur: woningen ontruimd

TIEL • In het Zoutkeetstraatje in Tiel werd zaterdag een vreemde geur geroken. Rond half drie werden de hulpdiensten opgeroepen. Volgens omstanders zou het om een gaslucht gaan. Diverse woningen, waaronder een appartementencomplex, werden ontruimd. De weg werd afgesloten en er waren meerdere brandweervoertuigen aanwezig. Uit voorzorg werd het riool doorgespoeld. Acht (horeca)zaken waren tijdelijk niet toegankelijk. Later leek de stank zich te verplaatsen naar de straten in het winkelgebied. Verschillende bewoners hebben eten aangeboden gekregen van de hulpdiensten. Rond 18.00 uur viel voor grillrestaurant San Tiago op het Plein een dronken man in een rioolput. Hij was al een aantal keren gewaarschuwd, maar negeerde het afzetlint. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.