• Zelf fruit plukken in de boomgaard is enorm populair.
• Zelf fruit plukken in de boomgaard is enorm populair. Foto: Jan Bouwhuis

Kersen haast op, seizoen stopt eerder

wadenoijen • Juli is kersenmaand, maar de kersen raken op. Door de vele zonuren in 't voorjaar begon het seizoen twee weken eerder dan andere jaren. Hierdoor eindigt het kersenseizoen ook eerder. 

Ook is er dit jaar meer vraag naar kersen. Volgens kersenteler Aart Blom zijn de kersen zoeter dan voorgaande jaren, vanwege de vele zonuren. Ook denkt hij dat het coronavirus een positieve invloed heeft. "Consumenten zijn bewuster bezig met hun eten en kopen rechtstreeks bij de lokale producent", zegt hij. "Dat vind ik een goede ontwikkeling."
Zélf kersen plukken is ontzettend populair bij bezoekers van Streeckerij de Betuwe aan de Overlaat/Lingedijk 129a in Wadenoijen. Deze fruitbelevingsactiviteit trekt toeristen uit het hele land, maar de 'zelfpluk' gaat de laatste week al in. Na komend weekend, 30 en 31 juli, is het gebeurd.
Een kijkje nemen in de boomgaard of zélf kersen plukken? Dit laatste is in juli dagelijks mogelijk van 9.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 18.00 uur. De kersenwinkel is elke dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur; op vrijdag en zaterdag tot 20.00 uur. Toegang tot de boomgaard is, net als parkeren, gratis. Bij aankoop van kersen ontvangen bezoekers een wedstrijdkaartje en kunnen zij meedoen met de winactie van Streeckerij de Betuwe. Ze maken kans op een hippe 'omafiets' of één van de overheerlijke Betuwse fruitpakketten.


Foto: fruit plukken is ontzettend populair.