• 36 chalets met 180 bedden voor vluchtelingen.
• 36 chalets met 180 bedden voor vluchtelingen. Foto: Rob Zantinge

Vluchtelingenopvang Maurik schiet op

maurik • Nog even en de vluchtelingenopvang in Maurik is klaar. De gemeente Buren verwacht begin augustus het chaletpark voor vluchtelingen uit Oekraïne op te leveren. Omwonenden, pers, gemeenteraad en andere belangstellenden konden er vorige week dinsdag alvast een kijkje nemen.

Begin mei startte de bouw in een weiland aan de Achthontstraat, aan de rand van het dorp. Binnen enkele maanden werden riolering, elektriciteit, wegen en paden aangelegd. Er kwam een parkeerterrein en een ruimte waar de bewoners de was kunnen doen. In totaal 36 chalets zorgen voor 180 bedden voor vluchtelingen uit Oekraïne. Bij de ingang van het park staat een 37ste chalet, voor de beheerder.

Vragen stellen

Het eerste gedeelte van de avond was speciaal gereserveerd voor de omwonenden van de opvanglocatie. Zij kregen een rondleiding en konden al hun vragen stellen. Daarna waren de gemeenteraad, pers en andere belangstellenden welkom. 

"Ik ben blij dat het ons lukt om na leuke en moeilijke gesprekken samen met de omwonenden, bouwers en mensen in en uit het gemeentehuis dit voor elkaar te krijgen", zegt burgemeester Josan Meijers van de gemeente Buren. "Ik ben bij dat er over een paar weken mensen kunnen intrekken."

Behoefte blijft

De burgemeester en de wethouders waren erbij en gingen met de aanwezigen in gesprek. "De oorlog in Oekraïne duurt maar voort en de behoefte aan opvangplekken blijft", aldus Meijers. "We willen helpen als dat nodig is. En het ís nodig. We hopen hier een fijne plek te kunnen bieden aan mensen die huis en haard hebben moeten verlaten."

Aanmelden als vrijwilliger

Er zijn veel vrijwilligers nodig om te zorgen dat de opvanglocatie een prettige plek is voor de toekomstige bewoners. Daarom is de gemeente samen met Vluchtelingenwerk Nederland op zoek naar vrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich daarvoor aanmelden via gemeente@buren.nl of telefoonnummer 14 0344. 

Meer informatie

Via datzelfde mailadres en telefoonnummer is meer informatie op te vragen.