• Er waren in totaal 26 geïnteresseerden.
• Er waren in totaal 26 geïnteresseerden. Foto: aangeleverd

Bijeenkomst Carrosserie- en Trailerbouw succesvol

regio • Op initiatief van Leerwerkloket Rivierenland kwam onlangs een delegatie bijeen van carrosseriebedrijven en trailerbouwbedrijven uit de regio. 

De opzet was samen te kijken naar mogelijkheden op het gebied van scholing en werving van werknemers en aankomend personeel voor dit boeiende en niet altijd bij iedereen bekende (technische) vakgebied. De regio heeft een belangrijke rol in Leven Lang Ontwikkelen.
In totaal namen 26 geïnteresseerden deel aan deze ochtendsessie. Allen vertegenwoordigers van technische bedrijven uit Tiel, Est, Kesteren en Beesd. Daarnaast waren afgevaardigden van ROC Rivor, Werkzaak Rivierenland, WSP Rivierenland, RAI CarrosserieNL, OOC en OBM RiVa bij het overleg aanwezig.
Een levendige discussie ontstond over hoe vorm te geven aan in- en externe scholing zoals modules, opleidingen, mbo certificaten en praktijkverklaringen. Ook (vak)taalvaardigheid, werknemersvaardigheden en uitwisseling van vakkennis tussen de bedrijven onderling kwam aan de orde. Er is in deze technische branche veel vraag naar kandidaten met affiniteit voor techniek. Carrosserie- en trailerbouw heeft een breed scala van verschillende componenten in zich.
Lassen en elektrotechniek, maar ook verlijmen, slijpen, pneumatiek en hydrauliek en tekening lezen zijn interessante onderdelen in dit vakgebied.

Krachten bundelen

De komende periode benadert Leerwerkloket Rivierenland meer bedrijven in de regio om zich bij dit initiatief aan te sluiten. In de komende periode onderzoeken de aanwezige bedrijven en opleiders hoe zij elkaar in regio Rivierenland kunnen versterken. 

Interesse?

Mensen die benieuwd zijn naar wat het vak trailerbouwer of carrosseriebouwer inhoudt of bedrijven die aan willen haken, kunnen contact opnemen met Leerwerkloket Rivierenland. 06-46852234. Email: rivierenland@leerwerkloket.nl en vraag naar Joke Broekhuizen of Jurjen van Ligten.