• De deelnemers passeren de kerk in Echteld.
• De deelnemers passeren de kerk in Echteld. Foto: Cees van Cuijlenburg

Flipje op Wielen oogst overal applaus

tiel • Flipje op wielen trekt veel bekijks. De stoet van actieve scootmobiel-rijders oogst bovendien overal applaus voor het initiatief om fraaie toertochten uit te zetten. Onlangs toerden de scootmobielers naar de omgeving van Ochten en op woensdag 20 juli is er een rit richting Ophemert, mét de mogelijkheid om kersen te eten.

Het traject naar Ochten liep via Echteld en IJzendoorn. De deelnemers genoten daarbij van een stralend zonnetje. De terugweg over de Waaldijk leverde talrijke mooie vergezichten op. Het programma krijgt op woensdag 20 juli een vervolg met een toertocht in de richting van Ophemert. Het vertrek is om 13.00 uur op de binnenplaats van De Vier Gravinnen in Tiel.
De rit naar Ophemert heeft een lengte van 20 kilometer en er zijn twee tussenstops; eerst voor een koffiepauze en later in Wadenoijen, waar de kersenliefhebbers onder de scootmobielers kersen kunnen kopen. Daarna volgt de terugtocht naar Tiel. De kosten voor deelname zijn 5 euro. Dranken en kersen zijn voor eigen rekening. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van 10 kilometer per uur.
Verder in het seizoen staat een toertocht gepland op de woensdagen 24 augustus, een cursus scootmobiel-rijden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op vrijdag 16 september en - tot slot - een toertocht op woensdag 21 september. De organisatie verzoekt deelnemers dringend om tijdig aanwezig te zijn. Daarnaast moet de accu van de scootmobiel volledig opgeladen zijn. Het voertuig moet bovendien technisch in orde zijn. De scootmobielers dienen daarnaast een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen, dat in geval van pech onderweg kan worden gebruikt.

Aanmelden

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via Hans Mulders, De Schouw 2, Tiel, tel. 06 528 37 486 of via e-mail: muldershm@gmail.com Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s). Opgeven voor de toertochten is eveneens mogelijk via deze website. Wie door een omstandigheden pas later kan beslissen, mag zich ook rechtstreeks bij het vertrekpunt registreren.