• Cheyenne (l) en Fien zijn terug van het WK IJshockey.
• Cheyenne (l) en Fien zijn terug van het WK IJshockey. Foto: Marjon de Lange

Weer terug van het WK IJshockey

regio • Fien van de Water (15) uit Tiel en Cheyenne Volkers (16) uit Meteren gingen onlangs met het Nationaal IJshockey Damesteam U18 naar Istanboel, om deel te nemen aan het WK. Inmiddels zijn ze terug, met een bijzondere ervaring. Vorige week woensdagavond waren ze weer thuis. 

"De eerste dag was ik wel erg moe", vertelt Cheyenne, "daarna ging het wel." Het was natuurlijk alleen al heel bijzonder dat ze naar zo'n warm land gingen om hun 'koude' sport te beoefenen. "Soms was het ijs van mindere kwaliteit daardoor", zegt Fien. "Verder was het wel lekker warm en op vrije dagen zijn we met het team naar het strand geweest en maakten we een boottocht, dat was erg leuk." Cheyenne vult aan: "Jammer dat we niet zo veel van Istanbul zagen."
De meisjes speelden de eerste twee wedstrijden in hun poule tegen Letland en Kazachstan. "Dat wonnen we allemaal", aldus Cheyenne. Daarna troffen ze in Spanje een te sterke tegenstander en wonnen ze ook niet van Groot-Brittannië, brons ging aan hun neus voorbij. Ze werden vierde, maar dat mocht de pret niet drukken.
De meiden vonden het gezellig met de buitenlandse teams in één hotel. "Het was leuk om andere nationaliteiten te leren kennen", stelt Cheyenne. Ze hebben bijvoorbeeld nu nog contact met meisjes uit IJsland en Australië. In de zomer gaan de dames naar lokale sportscholen om hun conditie op peil te houden.