Auto botst tegen lantaarnpaal

tiel • Een personenauto met meerdere inzittenden botste zaterdag rond 16.15 uur tegen een lantaarnpaal op een vluchtheuvel op de Provinciale weg N834.De auto reed ter hoogte van de Schaarsdijkweg richting de Nieuwe Tielseweg. Het voertuig liep zware schade op en de paal kwam scheef te staan. Een vrouw is door de ambulancemedewerkers nagekeken, ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het voertuig is afgesleept door de berger.


Kermis Passewaaij

tiel • Vrijdagmiddag is de nostalgische kermis van start gegaan bij de zomerfeesten Passewaaij. Ook vond 's avonds de intocht van de wandelvierdaagse plaats én er was muziek in de feesttent. Zaterdagochtend wordt begonnen met een wijkontbijt en aansluitend is er een kleedjesmarkt. De dag wordt afgesloten met een Zomerfeestavond in de tent. De braderie vindt traditiegetrouw op zondag plaats. Bovendien treden op zondagmiddag in de feesttent bekende artiesten op.


Arbeidsmarkt wordt steeds krapper

gelderland • De beroepsbevolking in Gelderland vergrijst en er zijn te weinig jongeren om de vacatures te vullen die hierdoor ontstaan. Hierdoor wordt de arbeidsmarkt steeds krapper, vooral in de bouw, techniek en zorg. Dit blijkt uit onderzoek van het Research Centrum voor Onderwijs & Arbeidsmarkt (ROA) heeft uitgevoerd in opdracht van provincie Gelderland. In het onderzoek worden de arbeidsmarktprognoses tot 2026 weergegeven. De jaarlijkse uitstroom op de arbeidsmarkt in Gelderland stijgt naar ruim 3%, terwijl de jaarlijkse instroom daalt naar 2,8%. Dat betekent dat er steeds meer vacatures open staan en het steeds moeilijker wordt die vacatures in te vullen.


Daling WW 

gelderland • In Gelderland zette de daling van het aantal WW-uitkeringen in mei door. In Midden-Gelderland daalde het aantal WW-uitkeringen tot onder de 4.000, in Rijk van Nijmegen tot onder de 3.000 en in Rivierenland tot onder de 2.000. In steeds meer sectoren hebben werkgevers moeite om voldoende personeel te vinden. Dat geldt in grote delen van het land ook voor het primair en voortgezet onderwijs. Na de coronacrisis zijn de personeelstekorten toegenomen. De verwachting is dat deze tekorten de komende jaren aanhouden, zowel in het primair als voortgezet onderwijs. In het voortgezet onderwijs verschilt de situatie sterk per vak. In het primair onderwijs lopen de lerarentekorten vooral in de Randstad op. In de Gelderse regio's liep de spanning in 2021 uiteen van krap tot gemiddeld.


50 Jaar Tennisclub Groenendaal

tiel • Tennisclub Groenendaal bestaat 50 jaar en vier dit jubileum op zaterdag 25 juni en op 1 en 2 juli. Zaterdag 25 juni is er van 20.00 tot 01.00 uur de feestavond Happy Days. Iedereen is welkom. Locatie: Pr. Marijkelaan 25, Tiel.