Informatieavond bij ROC Rivor

tiel • ROC Rivor houdt op donderdag 23 juni een informatieavond voor alle leerlingen die in september nog willen starten met een mbo-opleiding. Via de website kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een tijdslot. Hierin kunnen zij een bezoek brengen aan de informatieavond op de locatie Bachstraat in Tiel. 

Op deze manier biedt ROC Rivor leerlingen, zij-instromers en studenten die willen overstappen binnen het mbo, hulp bij hun studiekeuze. Tijdens een persoonlijk gesprek is er de gelegenheid om vragen te stellen aan docenten en studenten.
Naast persoonlijke gesprekken, krijgen bezoekers die dat willen een rondleiding door de school, zodat ze een kijkje kunnen nemen in de praktijklokalen.
Aanmelden kan alleen via de website van ROC Rivor. De gesprekken worden gepland tussen 18.00 en 20.30 uur op locatie Bachstraat. Kijk voor meer informatie en aanmelden op rocrivor.nl/infoavond.
ROC Rivor is het opleidingscentrum voor de regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen en Tiel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, zoals gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.


Regio heeft behoefte aan dagattracties

regio • Rivierenland is een toeristische regio in ontwikkeling. De afgelopen jaren is de omvang van de toeristische sector gegroeid. Er zijn op dit moment vier grote projecten met vakantieparken in ontwikkeling, wat neerkomt op 756 vakantiehuizen. De extra bezoekers kunnen in potentie zorgen voor 20 miljoen extra omzet. 

Volgens Richard de Bruin, directeur van Bureau Toerisme Riviereland, is de regio echter karig bedeeld op het gebied van de dagattracties. "We zien bovendien weinig nieuwe ontwikkelingen. Dat is ook slecht voor de verblijfsrecreatie. Op dit moment, zo vlak na corona, is de bezetting in het hele land uitstekend. Maar er wordt heel veel bijgebouwd. Als de markt weer minder krap wordt, dan gaan factoren zoals de aantrekkelijkheid van de regio een (veel) belangrijker rol spelen. Vooral jaarrond aantrekkelijke (overdekte)dagattracties, met een hogere capaciteit zijn zeer welkom. En die nieuwe attracties zullen ook meteen profiteren van het groeiend aantal bezoekers in de regio.”


Flashmob

Tiel • Het leerlingenorkest van KTSM heeft een verlate flashmob gehouden in de binnenstad van Tiel. Deze activiteit stond oorspronkelijk gepland tijdens het 125-jarige jubileum twee jaar geleden. Helaas kwam corona om de hoek zetten, maar de jeugdcommissie van KTSM wilde de flashmob alsnog laten doorgaan. Zaterdag was het op de Groenmarkt zo ver. In een zonovergoten binnenstad waren talloze vermomde muzikanten te vinden die 'ineens' in het orkest plaatsnamen.