• Wilco en Laura kochten een (wens)ambulance.
• Wilco en Laura kochten een (wens)ambulance. Foto: Rob Zantinge

Wish & Care vervult állerlaatste wens

tiel • Sinds vorige week maandag mag de Tielse Wensambulance Wish & Care rijden. Meteen stonden twee belangrijke wensritten op het programma: naar Zoutelande en naar het Gelredome in Arnhem.

"Hoe mooi is het om de laatste wens van iemand in vervulling te zien gaan!? Het is enorm dankbaar werk", zegt Wilco van Wijk, met echtgenote Laura initiatiefnemer van de Wensambulance. Beiden zijn afkomstig uit de gezondheidszorg; Wilco als ambulanceverpleegkundige, Laura als meldkamercentralist. "We weten dan ook wat je kunt tegenkomen, want er is veel leed in ons werk. En de mensen van wie wij de laatste wens vervullen, zijn heel erg ziek. Ze komen in principe binnen korte tijd te overlijden. Als je vervolgens ziet dat zo iemand enorm geniet van zijn of haar laatste wens, samen met familie, kinderen, kleinkinderen... En dan ook nog zonder een factuur te hoeven betalen. Wij werken met vrijwilligers en maken geen winst. Donaties die we krijgen gaan in apparatuur en in nieuwe wensen zitten. We hopen dat de mensen zó tevreden zijn over de laatste wens, dat ze een donatie doen waarmee we de laatste wens van een ander kunnen vervullen."
Met hun bedrijf Just4Safety bieden Wilco en Laura een groot aantal opleidingen. Ook runnen ze Just4Medical, een bureau dat medisch personeel voor evenementen levert. Dat kwam door corona stil te liggen, zodat het bedrijf zich kon richten op een viertal corona-teststraten. "We hebben dat anderhalf jaar gedaan en zijn er afgelopen maart mee gestopt", aldus Wilco. "De Wensambulance heeft ons altijd getrokken en tijdens corona dachten we: daar moeten we wat mee. Met ons gespaarde geld hebben we vervolgens een ambulance gekocht, die ter beschikking staat van de stichting. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie met een ANBI-status."
De eerste opdracht was het vervoer van een vrouw die nog graag naar het strand van Zoutelande wilde. En vrijdag vervulde de Wens-ambulance de spoedwens van een erg zieke man uit Tiel. Hij wilde heel graag The Eagles nog een keer zien optreden. De tickets had hij al eerder gekocht.
Informatie: www.wish-care.nl

Rob Zantinge