Jongeren maken kennis met Molukse geschiedenis

tiel • Leerlingen 3 vwo van het Lingecollege in Tiel interviewden Molukse ouderen bij het Regionaal Archief Rivierenland (RAR). Het bezoek is onderdeel van een project van het RAR, de Molukse stichting Buah Hati en het Lingecollege. In dit project maken jongeren kennis met de Molukse geschiedenis en verbeteren ze hun vaardigheden op het gebied van interviewen en onderzoeken. De betrokken ouderen delen hun geschiedenis en houden deze levend. Na een interview-les van Ronald Giphart en een introductie op de Molukse geschiedenis, kregen de leerlingen een rondleiding bij het RAR en interviewden ze een Molukse oudere over zijn of haar leven. Het eindresultaat is een krant, die werd aangeboden aan de Molukse gemeenschap.


Verhuizing JP van den Bentstichting

tiel • Het kantoor van de JP van den Bentstichting is verhuisd naar de Ebbenstraat 53-55 in Tiel. De stichting zetelde negen jaar lang aan de Grotebrugse Grintweg. Daar werd, vanwege de coronamaatregelen, ook twee keer een fruitmozaïek in de tuin gelegd. "Omdat wij als organisatie de behoefte kennen van onze cliënten om activiteiten samen te doen, elkaar te ontmoeten en samen te eten in een daarvoor gepaste ruimte, hebben we ons pand aan de Ebbenstraat verbouwd tot activiteitenruimtes en kantoorruimtes", aldus Marjan Hommersom van de de JP van den Bentstichting. "Sinds 4 april zijn we daar gestart en elke week komen er weer meer cliënten de stap wagen om een kopje koffie te drinken met elkaar of om samen activiteiten te doen." 

Feestelijke opening

Om de verhuizing te vieren is er op woensdag 22 juni van 14.00 tot 17.00 uur een feestelijke opening voor cliënten, hun verwanten en alle medewerkers van de JP van den Bentstichting.


In ziekenhuis wachtend luisteren via Wait app

tiel • Ziekenhuis Rivierenland biedt patiënten een nieuwe service: lezen en luisteren met de Wait app. De Wait app staat vol populaire tijdschriften, lees- en luisterboeken. Dat kan een prettige afleiding bieden tijdens het wachten voor een afspraak of langdurige opname. Tijdens corona werd afscheid genomen van de papieren leesmap, vanwege de aangescherpte hygiëneregels. Wait vult de behoefte aan wat ontspanning in het ziekenhuis in. De app is gratis te gebruiken binnen het ziekenhuis en kan worden gebruikt op de eigen smartphone of op een tablet. Wie deze service wil gebruiken, downloadt de app in de Play Store of App Store. De leesservice is mogelijk dankzij de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.