• Emily mocht het veld op. Daar trapte ze, met haar vader en Radio Veronica's Bastiaan, een balletje.
• Emily mocht het veld op. Daar trapte ze, met haar vader en Radio Veronica's Bastiaan, een balletje. Foto: aangeleverd

Wens 6-jarige Emily uit Maurik vervuld

amsterdam/maurik • Radio Veronica liet de wens uitkomen van de 6-jarige Emily Brouwer uit Maurik. Veronica laat, in het kader van de actie 'Wensday', wensen van luisteraars uitkomen. Woensdag kwam Emily in de uitzending met de vervulling van haar grote wens: voetballen op het gras van de ArenA.

De wens van Emily was volgens Veronica zeer lastig te regelen was, omdat het gras van de ArenA heilig is. Omdat het nu het einde van het voetbalseizoen is en de platen erop zijn gegaan voor de concertzomer, was er echter een mogelijkheid. Emily kreeg eerst een rondleiding door de kleedkamers. Ook mocht ze plaatsnemen op de stoel van haar favoriete Ajacied, Davy Klaassen. Ze is zó gek op Davy, dat ze haar knuffel naar hem heeft vernoemd. Emily krijgt binnenkort een operatie, omdat ze ziek is. "Emily is onlangs, nadat ze al anderhalf jaar steeds heel ziek was, gediagnostiseerd met VUR. Dat is een aandoening waarbij de urine steeds terugloopt naar de nieren en er zo dus veel afvalstoffen in haar lichaam blijven zitten", appte haar moeder. "Ze gaan nu een reïmplantatie uitvoeren. Dat wil zeggen dat ze de urineleiders doorsnijden en opnieuw vastzetten. Hierna mag Emily een weekje in het Radboud logeren en thuis vier weken rustig herstellen. De operatie is naar verwachting in augustus."
Emily mocht het veld op. Daar trapte ze, samen met haar vader en met Radio Veronica's Bastiaan, een balletje. Ze had de middag van haar leven en viel na een lange dag tevreden in slaap. Ze kreeg van de Johan Cruijff ArenA de wedstrijdbal mee. Emily voetbalt zelf bij sv Maurik en scoorde al twee doelpunten.