• Tijdens het zomerconcert neemt voorzitter Roel van Beekhoff afscheid na jarenlange trouwe dienst.
• Tijdens het zomerconcert neemt voorzitter Roel van Beekhoff afscheid na jarenlange trouwe dienst. Foto: archief KNA

Zomerconcert Kunst na Arbeid in kerk

ingen • Harmonie Kunst na Arbeid sluit op zondag 3 juli om 12.00 uur het muzikale seizoen af met een zomerconcert in de St. Lambertuskerk in Ingen. Bezoekers zijn van harte welkom.

Net zoals bij zoveel andere verenigingen, hebben alle activiteiten vanwege corona meer dan twee jaar stilgelegen. Geen concerten, geen optredens, maar ook geen festiviteiten rondom het jubileum van de vereniging. De vereniging is opgericht in 1895 en bestond twee jaar geleden dus maar liefst 125 jaar. Dit moest Kunst na Arbeid helaas in stilte voorbij laten gaan. "We gaan hier nu ook geen aandacht aan besteden", vertelt Erna Janssen, secretaris van de vereniging. "We hebben besloten over drie jaar ons 130-jarig jubileum uitgebreid te gaan vieren."
De vereniging is dus inmiddels 127 jaar en kan, nu corona voorbij is, eindelijk weer iets van zich laten horen. "Wat hebben wij het publiek gemist", zegt Erna. "Natuurlijk hopen wij dat onze dorpsgenoten en fans ons ook hebben gemist en dat ze in groten getale komen luisteren naar ons zomerconcert. Dit is het eerste concert sinds corona, maar ook het eerste concert onder leiding van onze nieuwe dirigent, Bas Koolenbrander."
Sinds afgelopen 1 mei heeft deze jonge en zeer enthousiaste dirigent het stokje overgenomen van zijn voorganger. Hij geeft leiding aan zowel het harmonieorkest als aan het leerlingenorkest. In het dagelijks leven is Koolenbrander muziekdocent op het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede. Hij begeleidt ook een koor. De vereniging maakt vol goede moed een frisse start met niet alleen een nieuwe dirigent, maar ook met een nieuwe voorzitter.
Tijdens het zomerconcert neemt voorzitter Roel van Beekhoff afscheid na jarenlange trouwe dienst. Zijn plaats wordt ingenomen door Erik van Zoest, ook uit Ingen. 

Neutrale kijk

"Wij zoeken eigenlijk altijd voorzitters van buiten de vereniging, zij hebben een neutrale kijk op de zaken", aldus Erna. Er is wel een link met het orkest, want dochter Van Zoest speelt saxofoon. Op zondag 3 juli brengt Kunst na Arbeid een zeer gevarieerd programma, van een mars tot ouvertures, maar ook musicalmuziek. Het leerlingenorkest speelt dan ook mee. De kerk is open vanaf 11.15 uur en de toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid om, onder het genot van een hapje en drankje, nog even na te praten in het dorpshuis naast de kerk ‘In de Gaard'

Marjon de Lange