• Het laagdrempelige festival met diverse keukens op wielen vindt in Tiel plaats op de Waalkade.
• Het laagdrempelige festival met diverse keukens op wielen vindt in Tiel plaats op de Waalkade. Foto: aangeleverd

HOPPAAA! foodtruckfestival aan de Waal

tiel • Borrelplanken, proeverijtjes en volop keuze bij de foodtrucks. Schminken, de Wijnclub en de Cocktailbar. Diverse muzikale live-optredens en lekker genieten met vrienden. Dit zijn zomaar een aantal ingrediënten van het driedaagse HOPPAAA! foodtruckfestival. Het laagdrempelige festival met diverse keukens op wielen vindt van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni plaats op de Waalkade in Tiel.

Van Italiaanse pizza's en Spaanse churros, tot borrelplanken en proeverijtjes. Alle deelnemende trucks staan te trappelen om voor de bezoekers de meest heerlijke gerechten te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een op hout gestookte Italiaanse pizza of Nederlandse poffertjes? Ga je liever voor een portie noodles, een Engels stoofpotje of een borrelplank vol kleine hapjes om te delen? De altijd lekkere saté en ribeye van de barbecue en de gevulde hete piepers zijn zeker ook aan te raden. Vegan-aanbod is ook aanwezig op dit laagdrempelige festival voor de kleintjes, de fanatieke fijnproevers en voor de beste Bourgondische levensgenieters uit Tiel en omstreken.
Nieuw op het festival is de Wijnclub. Laat je smakelijk verleiden en ervaar de wijnen die je meenemen op een smakelijke wijnreis. In de Wijnclub staan bijvoorbeeld de Pinot Grigio, Verdejo, Grüner Veltliner, Montepulciano en Prosecco's van onder meer Salentein op bezoekers te wachten.

Sangia

Bij de huisbar worden, naast frisdranken en bier van de tap, speciaal bieren, Slush Puppy en zomerse sangria met vers fruit geserveerd. Meer dan welkom ben je ook bij Buena Vista Cocktail Club. Cocktails, zoals Gin tonic, Mojito, Blue Lagoon of een Piña Colada, worden hier vers bereid.
De creatieve kids kunnen zich tijdens HOPPAAA! melden bij de KinderCrea truck. Deze reist mee met evenementenorganisatie Bruisend, de organisatie van de zeventien HOPPAAA! festivals. Kinderen kunnen zich hier laten schminken; van prinses tot piraat en van vlinder tot draak. Ook voor glitter tattoos, hairfeathers en workshops kunnen de kids hier terecht. De foodtruckfestivals worden gekenmerkt door aangename decibellen en live-muziek. Bekende luisterliedjes, klassieke meezingers en herkenbare hits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig creëren het ‘Oh Ja' moment op het foodfestival. Festivaltijden: vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 21.00 uur. Parkeren aan de Waalkade is zeer beperkt mogelijk. Toegang: gratis.