• Sinds september repeteert een groep van 55 kinderen elke woensdag voor de nieuwe Idem Dito productie.
• Sinds september repeteert een groep van 55 kinderen elke woensdag voor de nieuwe Idem Dito productie. Foto: Raphael Drent

55 basisschoolkinderen spelen musical

tiel • Zinder Educatie presenteert op woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 juni in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof de nieuwe Idem Dito-productie ‘ID 2 PUNT 02(2)’. De musical wordt gespeeld door een cast van 55 kinderen uit groep 7 en 8 van alle Tielse basisscholen.

Sinds september 2021 repeteert een groep van 55 kinderen elke woensdag voor deze nieuwe Idem Dito productie. De leerlingen krijgen zang, dans én theaterles. En ze treden vijf keer op met een fantastische voorstelling. Er zijn vier voorstellingen voor klasgenoten én een ‘galavoorstelling’ voor ouders, vrienden en andere belangstellenden.

Kennismaken met theater

Al vanaf het begin heeft Idem Dito als doel kinderen kennis te laten maken met het fenomeen theater. Als speler in een musical, maar ook als bezoeker. Alle leerlingen uit groep 3 tot en met 8 van alle twintig Tielse basisscholen gaan namelijk steevast de voorstelling bekijken.

Prinsessen en schurken

ID 2 PUNT 02(2) is een vrolijke verrassende én ontroerende musical over prinsessen die zich graag eens zouden misdragen, over schurken die ook wel eens lief willen zijn, over mysterieuze waterwezens die de weg niet weten.

Artistieke leiding

De artistieke leiding van de musical ligt in handen van Inge de Peinder (teamleider dans), in samenwerking met Eszra Schoonheim (dans). Andere docenten van Zinder Educatie spelen ook een rol in het productieproces: Marije Meiborg (theater), Janine Waardenburg (zang), Ben Middeldorp (muzikale begeleiding), Susanne Velberg (coaching), Ingrid Zaaijer (productie), Marjan van Oeveren (decor) en Lisanne van den Broek (productie en regieassistent). 

Muziek en teksten

De muziek voor de musical is geschreven door Jan Willem Linkerhof en de teksten zijn van de hand van Minke van Hoof.

Kaartverkoop

De voorstelling ID 2 PUNT 02(2) is op vrijdag 17 juni ‘s avonds te zien in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.agnietenhof.nl, aan de kassa (St. Agnietenstraat 1) of telefonisch via 0344 673 500. Ook bij de Zinder Balie zijn kaarten te verkrijgen (Rechtbankstraat 1, alleen PIN).