• Elly Vroegh (links) en Tine Reinders.
• Elly Vroegh (links) en Tine Reinders. Foto: aangeleverd

Elly Vroeg coördinator Alzheimer Café

buren • In De Prinsenhof in Buren wordt op woensdag 29 juni een informatiebijeenkomst gehouden voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. 

Dankzij een gemeentelijke subsidie werd vorig jaar december gestart met een pop-up Alzheimer Café Buren. Tine Reinders, bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling Rivierenland, draagt de organisatie vol vertrouwen over aan de gemotiveerde Elly Vroegh. Zij is geboren en getogen in Buren, woont in Geldermalsen en is - naast haar werk in de financiële wereld - actief als wandelcoach. Zij wil dementie graag onder de aandacht brengen en van betekenis zijn voor de groeiende groep mensen in de gemeente Buren die met deze ziekte te maken heeft, zowel privé als in de samenleving.

Gevarieerd programma

Voor 2022 is een gevarieerd programma samengesteld. Dit jaar vinden er nog bijeenkomsten plaats in Buren (spreker: ergotherapeute Annette Stasse), Beusichem (spreker: GZ-psycholoog Selina Meems) en Maurik (spreker: dementieconsulente Anneke Belaraj). Zie ook https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/rivierenland/alzheimer-cafe-buren. Ook de werkgroep die de organisatie mogelijk maakt groeit, maar geïnteresseerde vrijwilligers wordt gevraagd te reageren via e.vroegh@alzheimer-vrijwilligers.nl. Op basis van hun wensen, kwaliteiten en tijd, gaat Elly Vroegh graag met ze in gesprek.