Onvergetelijke dag voor Martin Zingel

tiel/varik • In Tiel vond zondag, onder leiding van de NHB, een Internationaal IHC Hapkido Seminar plaats. Voor Martin Zingel uit Varik werd dit een onvergetelijke dag. Hij had hier de grote eer, uit handen van de President van de Europese bond de IHC, GM Frans Jozef Wolf negende dan uit Duitsland, na 45 Jaar in de Martial Arts zijn achtste dan Hapkido Grandmaster titel in ontvangst te mogen nemen. En dat is een hele hoge graad. In Nederland is er maar een Grandmaster die een hogere Hapkido dangraad heeft mogen ontvangen; zijn eigen (oud) leraar, de Koreaanse, 82-jarige Grandmaster Seo Myung-Soo negende dan. Voor Martin Zingel is dit de tweede GM-titel, omdat hij al in het bezit is van de achtste dan in het Jiu-Jitsu.


Animo weer maatje te groot voor Tiel'72

tiel • De korfballers van Tiel'72 gingen voor de derde keer in vier ontmoetingen onderuit tegen streekgenoot Animo: 14-11. De hoofdmacht van Tiel'72 was dit weekend verre van compleet door afwezigheid van Jennifer van den Eshof, Sierd Hettema en Thomas van der Wal. Thomas van Maurik (speler Tiel'72 2) en Shenna Sleurink (oud-jeugdspeelster Tiel'72 en afkomstig van Dalto 3) vulden de hoofdmacht verder aan. De start van de wedstrijd was spannend, maar na rust kon Tiel'72 de korf moeilijk vinden. Trainer Daan van der Klis bracht de nodige wissels in om een ommekeer te forceren. Tijn van Ommeren uit de A1, die zijn debuut maakte in de hoofdmacht, bekroonde zijn debuut met het laatste doelpunt van de wedstrijd.


Boerderijdag op Boerderij Wammes

tricht • Op tweede pinksterdag, maandag 6 juni, wordt op de boerderij van de familie Wammes aan de Oude Hoevenseweg 2b in Tricht tussen 10.00 en 16.00 uur de Campina boerderijdag gehouden. Dit is een dagje uit voor groot en klein met eten, drinken en activiteiten.