Boordevol programma Flipje op wielen in 2022

tiel • Het volledige jaarprogramma van Flipje op wielen is rond. In het programma nemen de populaire scootmobiel-toertochten een voorname plaats in. Hieraan voorafgaand kan worden deelgenomen aan de avondvierdaagse in Passewaaij, die van 14 tot en met 17 juni wordt gehouden De eerstvolgende toertocht is op woensdag 22 juni.

Eerder is met groot succes door Flipje op wielen meegedaan aan de avondvierdaagse. De lengte van de route bedraagt 10 kilometer per avond. Er wordt stapvoets, 5 kilometer per uur, gereden. De eerste drie avonden is de vertrektijd 18.00 uur en de laatste avond 17.30 uur, met na afloop een feestelijke intocht - met een fanfare - richting de feesttent. De start is steeds bij IKC Prins Maurits, Hooibeestje 2 in Tiel.
Deelnemers dienen ruim op tijd aanwezig te zijn. De kosten zijn 5 euro per deelnemer. Opgeven kan bij Hans Mulders, De Schouw 2 in Tiel, tel. 06 528 37 486, via muldershm@gmail.com of via wimvanbaal@live.nl.
De toertocht op woensdag 22 juni in de richting Ochten heeft hotel Van der Valk aan de Laan van Westroijen 10 in Tiel als vertrekpunt. De start is om 13.00 uur. De lengte bedraagt zo'n 22 kilometer. De deelnamekosten zijn 5 euro. Iedereen met een scootmobiel kan meedoen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van 10 kilometer per uur.
Verder in het seizoen staan toertochten gepland op de woensdagen 20 juli en 24 augustus, een cursus scootmobiel rijden - in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland - op vrijdag 16 september en tot slot van het seizoen een toertocht op woensdag 21 september.
Deelnemers dienen tijdig aanwezig te zijn. De scootmobiel moet een volledig opgeladen accu hebben en dient technisch in orde te zijn. Deelnemers moeten ook een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie bij zich te hebben, in geval van pech onderweg. Wie mee wil rijden kan dat laten weten via Hans Mulders, De Schouw 2 in Tiel, tel. 06 52837486 of via e-mail: muldershm@gmail.com.
Alle bijzonderheden (ook foto's) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto's). Vanaf 15 juni is aanmelden voor de toertochten eveneens mogelijk via deze website.