• Veel nieuwkomers willen graag vrijwilligerswerk doen.
• Veel nieuwkomers willen graag vrijwilligerswerk doen. Foto: Goedele Monnens

Thema-avond over inzet nieuwkomers

buren • Veel nieuwkomers willen graag vrijwilligerswerk doen om meer mensen te ontmoeten en om kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Daarom organiseert het Vrijwilligerssteunpunt Buren op donderdag 9 juni een thema-avond over de inzet van nieuwkomers als vrijwilligers. Aan de hand van het Jam Cultures Spel gaan de deelnemers samen aan de slag.

Tijdens deze avond verkennen zij samen de mogelijkheden. Maakt jouw vrijwilligersorganisatie al veel gebruik van nieuwkomers als vrijwilligers? Of ben je nog op zoek naar de juiste omstandigheden om dit mogelijk te maken? Samen wordt het Jam Cultures Spel gespeeld, waarin deze vragen samen worden verkend. Het spel geeft inzichten, inspiratie en handvatten om de kracht van diversiteit in organisaties beter te benutten en de mate van inclusie te vergroten. 

In kantoor

De thema-avond begint om 19.00 uur en vindt plaats in het kantoor van Welzijn Rivierstroom, Voorstraat 8 in Lienden. 

Aanmelden voor deze avond is verplicht. Opgeven is mogelijk door een mail te sturen naar vrijwilligersburen@welzijnrivierstroom.nl. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij Marjolein Siebelink van Welzijn Rivierstroom via vrijwilligersburen@welzijnrivierstroom.nl of telefoonnummer 06 125 32 320.