Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hulp bij verduurzamen van de woning

regio • In de nieuwe WoonWijzerWinkel Rivierenland is te zien welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen. Woningbezitters krijgen er hulp en onafhankelijk advies bij het verduurzamen van hun huis. Er is een showroom met compleet assortiment, van tochtstrip tot warmtepomp. Klanten kunnen ook geholpen worden met een aannemer of installateur uit de regio.

WoonWijzerWinkel, de grootste winkel voor duurzaam wonen in Nederland, heeft vanaf maandag 30 mei ('s middags) een vestiging in Tiel. Het is onderdeel van een snelgroeiend concept met vestigingen in Rotterdam en Parkstad (Limburg). In de nieuwe winkel kan iedereen zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen, energiebesparing en energieopwekking. Van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. De de winkelvloer beslaat zo'n 600 vierkante meter en is onderdeel van het S-TEC gebouw aan de Teisterbantlaan. Door de grote belangstelling voor woningverduurzaming is de winkel in Tiel al sinds 1 april in bedrijf. Tijdens het inrichten kwamen veel mensen gewoon binnenlopen. De hoge energieprijzen zorgen voor extra vraag naar advies en technische oplossingen. WoonWijzerWinkel Rivierenland helpt vooral huishoudens bij het verduurzamen van hun woning. Naast particuliere woningbezitters kunnen MKB-ers, woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaars (VvE's) in Tiel terecht.
WoonWijzerWinkel Rivierenland is meer dan een gewone winkel. De adviseurs ‘Duurzaam wonen' willen huiseigenaren ontzorgen door ze te helpen bij het hele proces om hun woning te verduurzamen; van oriëntatie en advies, tot het aandragen van een technische oplossing. En van offerte tot uitvoering. Het gemak van de nieuwe showroom in Tiel en een omvangrijke webshop spelen daarbij een belangrijke rol. Nog belangrijker zijn de adviesgesprekken. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek, dat 89 euro kost, loopt de klant met een adviseur door de showroom. Vestigingsmanager Fred van Dijk van WoonWijzerWinkel Rivierenland is enthousiast over de opening: "Wij geloven dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame toekomst en je met een kleine stap al een groot verschil kunt maken. Hoe meer mensen er mee doen, hoe meer we kunnen bereiken! Met ons team van ervaren adviseurs maken we het gemakkelijk om met het verduurzamen van je woning aan de slag te gaan: we ontzorgen in het hele traject. Dat gemak telt zwaar voor woningbezitters en daardoor komen ze in actie."