Tentoonstelling Harold Schouten

tiel • In de Waalgalerie in Tiel opent op zaterdag 28 mei om 13.00 uur een tentoonstelling met werk van kunstschilder Harold Schouten (1961). Al sinds de jaren negentig is water voor deze Amsterdamse schilder het belangrijkste motief. Hij schilderde het water van rivieren, beekjes, vijvers en zwembaden én natuurlijk het meest oeverloze water van allemaal: de zee. In de Waalgalerie toont Harold Schouten een dwarsdoorsnede van zijn verschillende soorten zeeschilderijen; kleine plein air-studies die hij maakt op het strand bij Wijk aan Zee, grotere atelierstukken met zee-stillevens op de voorgrond en fantasievoorstellingen van een wereld onder de zeespiegel.

Boekje

Bij de tentoonstelling verschijnt het boekje 'Harold Schouten - De zee', vormgegeven door Huug Schipper en met een inleiding van Gijsbert van der Wal. Het boekje is het zesde deel in een reeks kleine kunstenaarsmonografieën, die wordt uitgegeven door de Willem den Oudenstichting Deze stichting organiseert ook de tentoonstelling in de Waalgalerie. Ook de vorige vijf deeltjes zijn nog in de Waalgalerie verkrijgbaar.

Opening

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 28 mei van 13.00 tot 17.00 uur. De volgende dag, zondag 29 mei, is de tentoonstelling ook te zien. Daarna is de tentoonstelling te bekijken tot en met 11 juni op de vrijdagen en zaterdagen, telkens van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De Waalgalerie bevindt zich aan de Sint Agnietenstraat 24 in Tiel, achter schouwburg Agnietenhof. Meer informatie: www.waalgalerie.nl