Kersenseizoen begint met uitreiking van het eerste kistje Betuwse kersen

wadenoijen • Een nieuw kersenseizoen begint komende vrijdag met de uitreiking van het eerste kistje Betuwse kersen. De opening van het nieuwe Betuwse kersenseizoen vindt plaats bij Streeckerij de Betuwe nabij Boomgaard D'n Kerkewaerdt in Wadenoijen, waar in de toekomst het fruitbelevingspark wordt gerealiseerd. Er worden ook kistjes kersen geveild. Met de veiling van de eerste kistjes Betuwse kersen wordt een oude traditie in ere hersteld. De eerste kistjes gaan naar de hoogste bieder en de opbrengst is voor een goed doel. Welk doel dat is wordt vrijdag bekendgemaakt. Na de veiling begint de verkoop van de Betuwse kersen in het hele land officieel. Om de Betuwe én het streekproduct bij de consumenten meer onder de aandacht te brengen, worden de Betuwse kersen de komende weken bij een groot aantal supermarkten gepromoot. De promotie wordt ondersteund met een 'winactie', waarbij consumenten een pakket heerlijke Betuwse streekproducten kunnen winnen. Vanaf komende vrijdag is ook de winkel van de Streeckerij de Betuwe weer open. Naast kersen is in de Kersenwinkel een uitgebreid assortiment producten uit de Betuwe te vinden, waaronder zacht fruit als aardbeien en frambozen, maar ook diverse fruitpakketten en streekproducten. De Kersenwinkel is dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur geopend en later in het kersenseizoen zelfs tot 20.00 uur.

Betuwse Kersendagen

Na twee coronajaren kan het kersenseizoen eindelijk weer worden gevierd met de Betuwse Kersendagen bij Streeckerij de Betuwe. Deze vinden plaats op zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 juli. Drie dagen lang is het groot feest in de boomgaard en zijn er allerlei activiteiten. Bezoekers kunnen er dan kersenpitten spugen, kersen proeven, een kijkje nemen in de boomgaard, een ritje maken met de Kersen-Express of een bezoekje brengen aan de streekmarkt. Voor de kinderen is er een speelplein met onder meer een schminker, een springkussen en een kinderboerderij. Ook de Cherrycat is aanwezig, waarmee een ieder op de foto kan gaan.
Tijdens de Betuwse Kersendagen is het volop feest. Verwacht worden optredens van diverse zangkoren en artiesten uit de regio. De toegang tot de Betuwse Kersendagen is gratis.
De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die je zelf plukt.
Tijdens het kersenseizoen, in juni en juli, kunnen liefhebbers in een aangegeven gedeelte van de boomgaard zelf kersen plukken.
Streeckerij de Betuwe bevindt zich nabij Boomgaard D'n Kerkewaerdt langs de snelweg A15, ter hoogte van afslag 31 in Wadenoijen. Adres: splitsing Overlaat/Lingedijk 129a.
Meer informatie: www.betuwekers.nl; www.streeckerijdebetuwe.nl