Subsidie voor verplaatsen van Tielse winkels

tiel • De Tielse raad besloot in december subsidie beschikbaar te stellen voor de verplaatsing van winkels in het transformatiegebied naar het kernwinkelgebied. En voor het omzetten van panden in de aanloopstraten naar een andere bestemming. Met deze subsidieregeling wil de gemeente de aantrekkelijkheid van de binnenstad versterken. 

Winkeliers die eerst willen onderzoeken of verplaatsing een verbetering oplevert, kunnen een adviessubsidie aanvragen. Winkeliers met een winkel in bijvoorbeeld de Gasthuisstraat, Vleesstraat of Weerstraat kunnen een verplaatsingssubsidie aanvragen als zij plannen hebben om te verhuizen naar het kernwinkelgebied. Het kernwinkelgebied bestaat uit de Waterstraat, Voorstad, Groenmarkt en Varkensmarkt.
"Met deze verplaatsingssubsidie zorgen we er voor dat het kernwinkelgebied een aantrekkelijk gebied is met een mix van winkels met zo min mogelijk leegstand", zegt wethouder Ben Brink. "Een beslissing om te verplaatsen neem je als ondernemer natuurlijk niet zomaar. Je wilt duidelijk hebben of je plannen haalbaar zijn. Daar helpen we graag bij. Hiervoor hebben we namelijk een adviessubsidie beschikbaar, zodat je als winkelier een weloverwogen keuze kunt maken."
Eigenaren van leegstaande winkels in de aanloopstraten kunnen een subsidie krijgen als zij het pand een andere functie willen geven dan wonen, horeca of detailhandel. Deze transformatiesubsidie is voor het maken van een schetsplan en voor een gedeeltelijke vergoeding voor de (ver)bouwkosten. "Door andere functies toe te voegen aan de aanloopstraten krijgen deze straten een mix van functies", aldus Brink. "Fijn om doorheen te lopen op je weg van en naar de hoofdwinkelstraten." Info: www.tiel.nl/subsidie-voor-verplaatsing-en-verbouwen-van-winkels-de-binnenstad