• Het koor staat onder leiding van Mariette Effing.
• Het koor staat onder leiding van Mariette Effing. Foto: aangeleverd

Openluchtconcert Tiels Mannenkoor en carillon

tiel • Een openluchtconcert vindt op zaterdag 28 mei van 16.00 tot 17.00 uur plaats bij de Sint Maartenskerk in Tiel. Het concert wordt georganiseerd door beiaardier Wim Ruitenbeek en het Tiels Mannenkoor, onder leiding van Mariette Effing, in samenwerking met de Stichting Carillon Tiel. De toegang is gratis.

Op het programma staan onder meer de beiaardcompositie uit 1960 van een oud Nederlands volksliedje over ‘Het loose vissertje', van Romke de Waard (1919-2003). Deze componist was voorzitter van de Nederlandse Klokkenspelvereniging en in 1964 betrokken bij de komst van het carillon in Tiel.

Geef ons vrede

Het koor zingt soms met het carillon, bijvoorbeeld 'In Flandres Fields' enoms à capella met onder andere 'An Irish Blessing'. Het carillon is ook alleen te horen, onder meer met 'Primavera' (lente), een stuk van de moderne componist Einaudi. Het concert wordt afgesloten met de canon 'Dona Nobis Pacem', geef ons vrede.
Het Tiels Mannenkoor bestaat in 2022 dertig jaar en staat onder leiding van dirigent Mariette Effing, die in Twente woont. Zij maakt al ruim tien jaar een wekelijkse reis naar Tiel. Het koor heeft 45 leden die vierstemmig zingen, meestal à capella. Het repertoire van het Tiels Mannenkoor varieert van klassiek tot pop. De mannen zingen met grote inzet, in een uitstekende sfeer én met humor. Naast de muzikale kwaliteit wordt er veel aandacht besteed aan de sociale aspecten van het koor.

Mannen zijn welkom

Het Tiels Mannenkoor gaat ervan uit dat vrijwel iedereen kan zingen. Mannen zijn dan ook welkom om dat eens te komen proberen. Kijk voor informatie op https://www.tielsmannenkoor.nl.
Wie vaker wil genieten van de klanken van het carillon en van bijzondere concerten, kan Vriend van de Stichting Carillon Tiel worden. Meer info: www.carillontiel.nl