Vijf gewonden bij botsing op N320

ravenswaaij • Op de kruising van de N320 Provincialeweg met de Ravenswaaijsesteeg in Ravenswaaij botsten zondagmiddag rond drie uur een personenbusje met een personenauto. Vijf inzittenden raakten gewond. Er kwamen vier ambulances ter plaatse. Vlakbij landde ook de traumahelikopter, voor medische assistentie. De vijf slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht, waarvan twee met spoed.


Auto schept fietsster 

tiel • Een jongedame op een vouwfiets werd dinsdag om 17.40 uur bij het oversteken aangereden door een personenauto. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Schaarsdijkweg met de Dr. J.M. den Uyllaan in Tiel. De vrouw kwam ten val en is nagekeken door de ambulancedienst. Haar verwondingen bleken mee te vallen. Ze hoefde dan ook niet mee naar het ziekenhuis. In de voorruit van de auto zat een grote ster. De auto is afgesleept door de berger. De oorzaak van de aanrijding is niet bekend.


Zomerbridge

tiel • Belangstellenden kunnen bij de Rookvrije Bridge Club in gebouw 'de Schakel',  Scheeringlaan 4a in Tiel, weer gezellig zomerbridgen. Er wordt, vanaf 13 juni tot en met met 29 augustus, iedere maandag vanaf 13.30 uur gebridged. Entree: 2,50 euro. Inlichtingen: 06 572 34 904.


Lezing over Escher

buren • In de Prinsenhof, De Bijen 1 in Buren geeft kunsthistorica drs. Lisette Le Blanc op woensdag 25 mei om 20.00 uur een lezing over Escher. Het departement Buren van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen nodigt leden en andere belangstellenden hiervoor uit. De Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898-1972) was één van de bekendste grafische kunstenaars ter wereld. Entree niet-leden: 5 euro, inclusief koffie of thee.


Oude boom scheurt in door harde wind 

tiel • Tegenover het Stadhuis in Tiel is een monumentale boom donderdagmiddag door de harde wind ingescheurd. De brandweer kwam ter plaatse en schakelde twee gespecialiseerde boomzagers in. Zij klommen in de boom en zaagden wat zware takken af. De boom zal later worden gekapt.