• Ontlading en plezier in de kleedkamer.
• Ontlading en plezier in de kleedkamer. Foto: Nelleke Brenkman

JO13-2 Lienden kampioen van seizoen 2021-2022

lienden • Met nog twee wedstrijden te gaan was het zaterdag toch wel erg spannend voor de jongens en meiden van de JO13-2. Want als de nummer één moesten ze het dan toch eindelijk gaan opnemen tegen de nummer twee op de lijst: Lunteren. En met maar vier punten verschil kon zaterdag dan toch misschien al het kampioenschap beslist worden. Een gelijkspel zou voldoende zijn...

Op het veld was toch wel zichtbaar dat de spanning erin zat. Het verliep nog niet meteen helemaal soepel. En de spelers van FC Lienden waren nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. De tegenstander had de eerste twintig minuten de overhand en kreeg ook een paar mooie kansen op een goal. Gelukkig voerde zowel de keeper als de achterhoede een paar mooie reddingen uit en werd de bal buiten het doel gehouden.
Het leek of Lienden zich herpakte en het spel van de JO13-2 werd op alle punten beter. Er werd opeens op het veld mooi spel getoond, met nog een paar mooie kansen op het doel. Maar helaas was de doelman van de tegenpartij heel alert en hield de ballen tegen. Zo eindigde de eerste helft in 0-0.
Na de rust bleek de JO13-2 van Lienden toch echt de overhand te hebben en dat werd na zo’n vijftien minuten beloond met het eerste doelpunt, dat werd gescoord door Jesse Augustinus. Het spel zat er prima in en zo bleef de bal toch meer op de helft van de tegenstander. Dat resulteerde in nóg een mooi doelpunt, zo’n tien minuten voor tijd, door Kick van Ledden.
De tegenstander heeft zeker nog een paar keer de kans proberen te nemen om een tegendoelpunt te maken, maar de achterhoede van FC Lienden was te alert en liet ze er niet voorbij.

Ontlading

De ontlading was er op het moment dat het fluitsignaal van de scheidsrechter klonk. De jongens en meiden van de JO13-2 van Lienden hielden met deze wedstrijd het heft in eigen handen. En met deze overwinning waren ze nog steeds ongeslagen en dus de welverdiende kampioen van dit seizoen. Hun trainers: Niels van Emst, Kimberley Schagen, Arnold Hoekstra en Michel Geldof.