Feestweek voor cliënten 's Heeren Loo 'De Wieken'

geldermalsen • Hiep hiep hoera! Er hangen slingers en ballonnen bij ’s Heeren Loo en het mannetje én cliënten hebben een feestmuts op. Eén van de cliënten geeft het bronzen mannetje van de Wieken een kus. Het mannetje is jarig en dat wordt door de cliënten gevierd met een week vol activiteiten. Het mannetje zit stil op het muurtje voor het grasveld op de Wieken. Al 27 jaar, sinds de opening van 's Heeren Loo, locatie de Wieken. Al die jaren is het Mannetje een soort vertrouwenspersoon voor cliënten en medewerkers van ’s Heeren Loo. Hij biedt altijd een luisterend oor en je kunt alles tegen hem vertellen. Geheimen zijn veilig! 

Diverse activiteiten

De verjaardag van het mannetje wordt groots gevierd. Tussen 18 en 28 mei zijn er verschillende activiteiten voor cliënten. Er zijn verschillende muziek- en theateroptredens en natuurlijk lekker eten. Zo is er taart op vrijdag 20 mei en op donderdag 19 mei een rijdend toetjesbuffet, dat naar alle woningen gaat. 

Circus

Het toppunt van de feestweek is het circus, op woensdag 25 mei. De show is helemaal afgestemd op de belevingswereld van het publiek. Circus in de Zorg maakt plezier en vertier toegankelijk voor ouderen, gehandicapten en mensen met een beperking. Iedere voorstelling vertelt een verhaal, prikkelt en roept herinneringen op. De artiesten vormen een bonte mix van gelouterde professionals en afgestudeerde talenten van circusopleidingen. Samen creëren ze een plek vol magie en avontuur, die de dagelijkse beslommeringen even helemaal doen vergeten. 

De Wieken

Op de Wieken wonen en werken (dagbesteding) zo'n honderd cliënten met een verstandelijke beperking. De Wieken is onderdeel van 's Heeren Loo. ‘s Heeren Loo ondersteunt in bijna 't h ele land mensen met een verstandelijke beperking of andere beperking om hun leven in te richten zoals zij dat willen.