Vrijheidsdag met overlevende aanslag Bataclan in Parijs

tiel • Bibliotheek Rivierenland organiseert op woensdag 18 mei in Zinder een speciale Vrijheidsdag. Van februari tot en met september 2022 organiseren álle twintig Gelderse bibliotheken een Vrijheidsdag. In heel Gelderland wordt zo de vrijheid gevierd. Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van onze vrijheid en de waarde daarvan voor onze democratie en rechtstaat. Daarom wordt dit jaar de vrijheid in de provincie Gelderland gevierd met Vrijheidsdagen. 

Expositie

In Tiel staan twee activiteiten op het programma. Zo is van 13.00 tot 16.00 uur een expo te bekijken van Bastiaan van den Berg over 'De zwevende kiezer'. In een vrij land leven is geweldig, maar het zorgt ook voor keuzestress, want veel keuzes zijn niet zo gemakkelijk te maken. Je wordt voor allerlei dilemma’s geplaatst, maar deze expo laat bezoekers ervaren dat dit ook positief kan zijn. "Juist zwevende kiezers kunnen bruggen bouwen tussen voor en tegen", aldus Van den Berg.

Vrijheidscolleges

Ferry Zandvliet geeft woensdag om 20.00 uur een Vrijheidscollege over wat vrijheid voor hem betekent. Ferry is een overlevende van de aanslag op het Parijse theater Bataclan, in 2015. Hij schreef er een boek over: 'Souvenirs'. "Ervaringen die je niemand gunt, maar met gevolgen die ik niet had willen missen", zegt Zandvliet zelf. In zijn Vrijheidscollege vertelt hij er alles over. Na afloop is er gelegenheid om met hem van gedachten te wisselen.

Online te volgen

Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk. Het Vrijheidscollege is ook online te volgen. Aanmelden kan via www.bibliotheekrivierenland.nl/biebtalks
De Vrijheidsdagen maken onderdeel uit van 'Gelderland in Vrijheid' en worden mede mogelijk gemaakt door Rijnbrink en de Provincie Gelderland.

Meer informatie

Info: www.vrijheidgelderland.nl