Zes koren zingen voor Oekraïne

tiel • Zes koren treden op donderdag 9 juni vanaf 20.00 uur op in de St. Maartenskerk in Tiel. De entree is gratis. Een royale gift wordt op prijs gesteld, want de opbrengst komt geheel ten goede van de hulp aan de Oekraïense mensen in Tiel. Elk koor dat optreedt zingt een paar stukken uit het eigen repertoire. Het concert wordt omlijst door een muziekstuk, waarbij Ben Middeldorp (orgel) en Nico Gerhards (saxofoon) soleren. Tot slot zingen alle koren samen het Gebed voor Oekraïne, 'Prayer for Ukraine', in het Oekraïens. De voorzitter van ProCanTi, Gerda Jongeboer, nam enkele weken geleden het initiatief om 'iets speciaals' te doen voor de Oekraïense mensen die in de Tielse gemeente zijn opgevangen. Zij nam contact op met de voorzitters van de Tielse koren en werd hierbij enthousiast geholpen door Ben Middeldorp. Janine Waardenburg, dirigente van twee koren die meezingen en zelf zanger bij een van de andere koren, nam ook een grote verbindende taak op zich. Niet alle Tielse koren zingen mee, omdat veel zangers op vakantie zijn. De Werkgroep Oekraïne Tiel voor de mensen die alles in hun land met veel verdriet achter moesten laten, helpt mee om de opbrengst van dit concert naar behoefte te besteden.


Trainings-meeting walking footballers

tiel • De walking football-groep van Vriendenschaar uit Culemborg bezoekt op vrijdag 13 mei 's ochtends Theole. Samen met Maluku Oldstars Theole Tiel wordt een trainings-meeting gehouden. Beide ouderengroepen kwamen al vaker bij elkaar, voor de contacten en de gezelligheid. Zo waren de Maluku Oldstars op 22 april nog te gast in Culemborg. De gezamenlijke training is toegankelijk voor geïnteresseerden die kennis willen maken met walking football voor ouderen, vanaf 60 jaar. De sport is ideaal voor oud-voetballers. En daarnaast voor een ieder, man of vrouw, die niet meer in het arbeidsproces zit en op een leuke, gezellige manier gezond wil bewegen en fit wil blijven.


Gedupeerden toeslagenaffaire

buren • PvdA-GroenLinks Buren komt graag in contact met gedupeerden van de toeslagenaffaire die in de gemeente Buren wonen. Beide politieke partijen willen gedupeerden hulp bieden bij het vinden van een weg langs de instanties. Daarnaast willen ze vragen stellen over de hulp die de gemeente Buren al geboden heeft. Tijdens de verkiezingscampagne kwam PvdA-GroenLinks in gesprek met een aantal gedupeerden. Uit gesprekken bleek dat de gemeente Buren een aantal mogelijkheden tot ondersteuning niet gebruikt. PvdA-GroenLinks Buren wil dit graag in kaart brengen. Zo kan bekeken worden wat er nog meer gedaan kan worden om gedupeerden te ondersteunen. Volgens de partijen wordt alle informatie met de grootste vertrouwelijkheid behandeld. Gedupeerden en (ex-)partners van gedupeerden kunnen contact opnemen via email: contact@pvdagroenlinksburen.nl, contact@pvdagroenlinksburen.nl of telefoonnummer 06 293 48 889.