Auto's branden uit aan Veertien Hond

tiel • Twee personenauto's zijn zondagochtend tegen drie uur uitgebrand op een parkeerplaats aan de Veertien Hond in Tiel. De brandweer kon een derde voertuig op tijd wegrijden, zodat meer schade kon worden  voorkomen. Er was sprake van hoge vlammen en er waren ook harde knallen te horen. De brandweer kon voorkomen dat een houten schutting ook in vlammen opging. 

Blusschuim

Om het vuur volledig onder controle te krijgen - er lekte brandstof op straat - gebruikte de brandweer blusschuim. De uitgebrande auto's werden afgezet met lint en er wordt sporenonderzoek gedaan.


Wielrenner onderuit

tiel • Een wielrenner ging zondagmiddag rond twaalf uur onderuit bij het nemen van een bocht op het fietspad bij de kruising van de Dr. J.M. den Uyllaan en de Schaarsdijkweg in Tiel. Andere wielrenners die langs kwamen verleenden eerste hulp. De val werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door fijn grind op het fietspad, in combinatie met de snelheid van de fietser. Hij kwam hard op het wegdek terecht en liep onder andere schaafwonden op. De wielrenner is ter plekke gecontroleerd, behandeld door het ambulancepersoneel en overgebracht naar het ziekenhuis.


Personenauto botst tegen verkeerspaal

tiel •  Een personenauto botste zaterdag rond 16.45 uur op de Kruising Spoorstraat met De Diepert in Tiel tegen een verkeerspaal op een vluchtheuvel. De voorkant van de auto zat volledig in elkaar. De brandweer kwam ter plaatse om het voertuig veilig te stellen. De bestuurder is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.


Kunstmarkt in de museumtuin

buren • Voor de 23ste keer wordt, op zondag 15 mei, in Buren de niet meer weg te denken kunstmarkt gehouden. Ruim 85 kunstenaars richten de tuinen van het plaatselijke Marechausseemuseum in tot de grootste openluchtexpositie van het rivierengebied. Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten disciplines. In kunststad Buren zijn die dag de kaarsenmakerij, veel kleine winkeltjes en ook galeries geopend. Daarnaast kan het Marechausseemuseum zelf worden bezocht. Meer informatie op de website www.burenstad.nl.