Tielse leerlingen treden op bij Paleis Het Loo

tiel/apeldoorn • Ter ere van de verjaardag van koningin Máxima vertrekt op maandag 16 mei de Tielse Doe Maar Mee Band naar Paleis Het Loo in Apeldoorn. Met in totaal duizend kinderen van andere Doe Maar Mee Bands uit Gelderland treden zij op om de verjaardag van de koningin te vieren. Een week eerder wordt de Méér Muziek in de Klas-bokaal uitgereikt aan de gemeente Tiel.

De bokaal wordt uitgereikt aan de gemeenten die als voorbeeld kunnen dienen voor de rest van Nederland. 

Meer dan verdiend

Vanwege de programma’s 'Muziek in de Klas' en 'IKDans', die Zinder Educatie aan meer dan de helft van de basisscholen in Tiel aanbiedt, heeft de gemeente Tiel de bokaal meer dan verdiend, luidt de mening van stichting Méér Muziek in de Klas.
Op dinsdag 10 mei vindt de uitreiking plaats in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel, met een optreden van de plaatselijke Doe Maar Mee Band. Deze bestaat uit het WijkOrkest, het Zinder Kinderkoor, groep 6 van de Prins Clausschool en groep 5 van de Prins Willem Alexanderschool West. Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de uitreiking en te luisteren naar deze groep jonge muzikanten. Het optreden begint om 16.30 uur.
De toegang is gratis.
Op maandag 16 mei stapt deze groep in de bus naar Paleis het Loo in Apeldoorn, om daar met de andere Doe Maar Mee Bands uit heel Gelderland op te treden. Koningin Máxima is ambassadeur van Méér Muziek in de Klas.

Gelders initiatief

DMMB is een Gelders initiatief met als doel muziekscholen, muziekverenigingen en scholen samen te brengen om kinderen in samen muziek te laten maken.