• Marinus van Dee ontving zijn lintje in het clubgebouw van De Verwachting.
• Marinus van Dee ontving zijn lintje in het clubgebouw van De Verwachting. Foto: Rob Zantinge

Tielenaren ontvangen lintje op locatie

Algemeen

TIEL • Ter gelegenheid van de Lintjesregen 2022 ontvingen acht Tielenaren dinsdag een koninklijke onderscheiding. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hans Beenakker reikte de onderscheidingen op locatie uit.

Frank Verhoef kreeg bij Dynamiek een lintje, omdat hij al ruim twintig jaar actief is als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Hij verricht al vele jaren ondersteunende taken voor het bestuur. Ook is hij coördinator bij evenementen en coördinator vrijwilligersmanagement. 

COVID-pandemie
Tijdens de COVID-pandemie verleende Verhoef ondersteuning bij het bron- en contactonderzoek. En waar nodig vervoerde hij mensen naar de priklocatie. Ook coördineerde hij de Rode Kruis-inzetten binnen de afdeling Rivierenland.

BMX-baan
Ook Avendie Antonius Van Ewijk werd koninklijk onderscheiden. De uitreiking vond plaats op de BMX-baan aan de Schaarsdijkweg. Van Ewijk is ruim twintig jaar actief als terreinbeheerder en kantinebeheerder bij De Weirijders. Hij is vijftien jaar vrijwilliger geweest bij de Rode Kruis Bloesemtocht en hij was vijf jaar trainer bij Voetbal Vereniging Buren. Ruim tien jaar is hij catering-medewerker bij Jong Nederland Buren én hij is nu al zeven jaar docent Jeugd bij Sportvisserij Nederland.

Vrienden van het Vrijthof
Jakob Baas kreeg in Verpleegtehuis Vrijthof een lintje uitgereikt. Baas is meer dan 25 jaar betrokken bij de Stichting Vrienden van het Vrijthof. Hij is onder andere actief als bestuurslid en penningmeester. Verder is hij zeven jaar actief als webmaster voor de Protestante Gemeente Tiel. En sinds kort ook voor de Wereldwinkel Tiel en de Groene Kerk Tiel.

Caeciliahof
Een koninklijke onderscheiding was er ook voor Wilhelmina Berdina Brinks-Veenendaal. Zij ontving haar lintje in de Caeciliahof. Mevrouw Brinks is al bijna 45 jaar vrijwilliger bij de Protestante Gemeente Tiel en de Gereformeerde Kerk Tiel. Verder is zij bijna dertig jaar vrijwilliger bij de Cantorij van de Gereformeerde Kerk Tiel geweest. Ook was zij ruim twintig jaar betrokken bij de Interkerkelijke Musical Groep Tiel. Ruim tien jaar trad mevrouw Brinks onder andere op als secretaris en penningsmeester bij de Vereniging voor Protestants en Christelijk onderwijs in Tiel, de huidige Stichting CPOB. Ook is zij al bijna 25 jaar vrijwilliger en bestuurslid bij het Protestantse Kerkkoor ProCanTi.

Dirigent
Adrianus Frederik Stehouwer werd ook koninklijk onderscheiden. Stehouwer is ruim 45 jaar op diverse terreinen actief als vrijwilliger bij de Protestante gemeente Tiel. Zo was hij ouderling, dirigent, organiseerde hij kennismakingsavonden en is hij lid van de commissie archiefbeheer. Verder is hij zeventien jaar actief geweest in diverse bestuursfuncties én als chauffeur bij Buurtbusvereniging Waalzicht.
Ook heeft de heer Stehouwer in diverse landen tien missies uitgevoerd, in het kader van het Project Uitzending Managers.

De Verwachting
Marinus Arie van Dee ontving ook een lintje. Van Dee is ruim veertig jaar als vrijwilliger actief bij Postduivenvereniging De Verwachting in Tiel. Eerst was hij vijftien jaar actief als bestuurslid en hierna is hij nu al ruim 25 jaar de voorzitter van deze vereniging.
Naast deze bestuurstaken is Van Dee tijdens het vliegseizoen - de zomermaanden - verantwoordelijk voor het beheer van het clubhuis. Daar werd hij ook met de Koninklijke onderscheiding verrast.

LTC Kellendonck
Gail Elizabeth Groen-Vernon-Smith kreeg eveneens een koninklijke onderscheiding, onder meer omdat mevrouw Groen al ruim 45 jaar actief is als vrijwilliger bij LTC Kellendonck. Zij doet hier de inkoop voor de bar, ze coördineert de schoonmaak en ze is coördinator van de 50-plus-competitie.
Ook is mevrouw Groen al bijna dertig jaar actief als vrijwilliger bij golfvereniging De Batouwe en heeft zij zitting in diverse commissies.
Sinds kort is mevrouw Groen vrijwilliger bij Klesteo Tiel, Stichting Tiel Centrum XL en bij de Vlindertuin.

Vlindertuin
Gera Elisabeth van der Leun ontving dinsdagmiddag uit handen van burgemeester Hans Beenakker ook een koninklijke onderscheiding. De uitreiking vond plaats in Vlindertuin De Zindering in Tiel. Mevrouw Van der Leun is ruim tien jaar intensief actief als vrijwilliger en coördinator bij Stichting Tiel Centrum XL. Zij is onder andere betrokken bij het Geveltuinenproject, de mobiele plantenkasjes en het project Magic Garden. Meer recent is zij als projectleider en vrijwilliger de drijvende kracht bij de totstandkoming van Vlindertuin De Zindering.