• Dick Grendel schildert bij voorkeur verstilde landschappen.
• Dick Grendel schildert bij voorkeur verstilde landschappen. Foto: aangeleverd

Expositie aquarellen en bronzen beelden

kapel-avezaath • Een expositie van kunstschilder Dick Grendel en bronsgieter Rita Oostendorp-Boudewijn begint op zaterdag 14 mei 's middags in de Agatha Capel in Kapel-Avezaath. Het werk bestaat uit aquarellen en bronzen beelden.

Rita Oostendorp-Boudewijn (1952) is geboren in Kapel-Avezaath. Zij woont en werkt al lange tijd in Angeren (Atelier de Jutteakker) als beeldend kunstenaar. Rita Oostendorp was vanaf 1974 als docent werkzaam in het voortgezet onderwijs. Kunst, creativiteit, de natuur en spiritualiteit zijn een ware levensbehoefte geworden; een manier van leven, kijken, genieten en verbeelden. 

Veel energie

Het maken van beelden, het totale proces van wassen beeld tot aan het afwerken van het bronzen beeld, doet Rita Oostendorp zelf. Het creatieve proces geeft haar veel energie en het maken van bronzen beelden is haar grote passie. In 2012 won ze de Mieke Bles Kunstprijs, een waardering voor haar werk als beeldhouwer; www.bronsatelier.nl
Dick Grendel (1948) is, als directeur van Basisschool De Hoge Hof, lang verbonden geweest met het dorp Kapel-Avezaath. Tekenen en schilderen zijn altijd zijn passie geweest. Door de jaren heen heeft hij een eigen stijl ontwikkeld. Onderwerpen voor zijn werk kiest Grendel meestal dichtbij huis, maar ook langs de kust. Zijn liefde voor de natuur komt in veel van zijn aquarellen tot uiting. Hij schildert bij voorkeur verstilde landschappen. Zijn interesse voor de natuur is dan ook een belangrijke inspiratiebron. Naast bestaand werk is er veel nieuw werk te bewonderen. Voor een impressie kan worden gekeken op www.dickgrendel.com

Info

De expositie is te bekijken op 14 en 15, 21 en 22 én van 26 tot en met 29 mei. De Agatha Capel bevindt zich aan de Zoelensestraat 2 in Kapel-Avezaath. Open: 13.30 tot 17.00 uur.