Samenwerking moet 'Sneekweek van de Betuwe' opleveren

tiel • Dit jaar bundelen de Rode Kruis Bloesemtocht, de Dijkenloop, Appelpop en het Fruitcorso de krachten. De organisaties gaan als grote evenementen van de regio meer dan ooit samenwerken. Nieuw dit jaar is ook de Betuwse Oogstweek, een week waarin de regio zichzelf kan presenteren. "De ambitie is om het de Sneekweek van de Betuwe te laten worden'', stelt corsowoordvoerder Martijn van Eck. 

Onderzoek

Tijdens de laatste editie van het Fruitcorso werd, in opdracht van Stichting 4-Stromenland, een onderzoek gehouden onder de bezoekers. De vraag werd gesteld wat zij van het evenement vonden en in welke mate zij het evenement bij de regio vonden passen. Vorige week werden de resultaten gepresenteerd aan de stakeholders van het Fruitcorso. Het is alweer een tijd geleden dat het tevredenheidsonderzoek is uitgevoerd. Hierbij stelden studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) vragen over onder meer beleving, waardering en besteding. Ook geeft het onderzoek een beeld over leeftijden en regio/nationaliteit van de Fruitcorso-bezoekers. Tijdens een besloten bijeenkomst bij Bellevue in Tiel gaf onderzoeker Martijn Kamper hier een korte presentatie over. Naast het Fruitcorso deed hij, in het voorjaar van 2019, onderzoek tijdens de Rode Kruis Bloesemtocht.
"Het is fijn om te lezen dat bezoekers ons een ruime voldoende geven", vertelt Martijn van Eck. "Een jaar rond werken onze vrijwilligers hard om het Fruitcorso tot een succes te maken. Om dit af te sluiten met een 8,1 is natuurlijk een schitterend resultaat." Het rapport laat duidelijk zien dat bezoekers het evenement en de regio aantrekkelijk vinden voor een herhaalbezoek. Van Eck: "Dit geeft ons en de regio kansen om hierop in te springen." Enkele adviezen uit het onderzoek: Binding met evenement en regio; Bouwen aan een herkenbaar merk; Binding met hospitality in Rivierenland/Betuwe; Meerdaagse karakter evenement accentueren; Bestedingen binnen regio stimuleren.