•Jeugdleden laten de Burgerweeshuis-cheque zien.
•Jeugdleden laten de Burgerweeshuis-cheque zien. Foto: Jan Bouwhuis

Start nieuwbouw Scouting Phoenix

tiel • Het startsein voor de nieuwbouw van het clubhuis van Scouting Phoenix Tiel werd vorige week zaterdag gegeven. Op het terrein aan de Hennepe verzamelde rond 11.00 uur een flinke groep jeugdleden, kaderleden, het bestuur, de leden van de bouwcommissie, projectcoördinator Gert-Jan van Ingen en drie bestuurders van het Burgerweeshuis: Alice Tjaden-Van der Laan (voorzitter), Laurens Verspuij (regent) en Ray Peters (rentmeester). 

Ruim vijf jaar geleden ontving de scoutinggroep voor het nieuwe gebouw een gift van het Spoorenbergfonds. Daarmee kon het voorbereidende werk beginnen en werd middels acties stukje bij beetje geld ingezameld. Dat was echter onvoldoende om de bouw te realiseren.
Het Burgerweeshuis besloot de groep te helpen met een forse bijdrage en werd daarmee de tweede hoofdsponsor. Deze Tielse stichting financiert vele projecten die met de jeugd te maken hebben. Doordat de gemeente het voormalige terrein van de Weirijders beschikbaar stelde en ook de vergunning goedkeurde, kon de bouw van start gaan. Inmiddels is een deel van het fundament gelegd. Een flinke klus, waaraan ook kaderleden en enkele ouders hebben meegewerkt. Door zelfwerkzaamheid kan flink op de bouwkosten worden bespaard; ook zijn enkele bedrijven bereid geweest tegen gereduceerde prijzen materialen te leveren. Deze sponsoren krijgen straks in het nieuwe onderkomen een aparte vermelding.