Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Voldoende inwoners voor glasvezel

regio • In Beusichem, Eck en Wiel, Ingen, Kerk-Avezaath, Lienden, Maurik en Zoelen gaat DELTA Fiber Netwerk glasvezel aanleggen. Na het verstrijken van de deadline van 6 april bleek dat er, net als eerder al in stad Buren, ruimschoots voldoende inwoners zich hadden aangemeld voor glasvezel. De aanleg start nog deze maand. Het laatste dorp zal medio 2023 al van glasvezel gebruik kunnen maken. 

Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen diegenen die zich nog niet hebben aangemeld nog tot 30 april de tijd om zich alsnog aan te melden, zonder dat er aansluitkosten gerekend worden. Ook start DELTA Fiber Netwerk een campagne op de bedrijventerreinen in de gemeente, om daar glasvezel aan te kunnen leggen.

Mooi resultaat

André van den Hurk, wethouder glasvezel, geeft aan: “Het is een mooi resultaat dat acht kernen in de gemeente glasvezel gaan krijgen. Ik ben blij dat zoveel inwoners zich hebben aangemeld voor het aanleggen van glasvezel. We wisten dat de behoefte groot was, maar dat alle kernen die in aanmerking kwamen voor glasvezel het nu ook gaan krijgen, benadrukt dit nog extra.”

Belangrijke beslissing

Piet Grootenboer, directeur van DELTA Fiber Netwerk, vertelt: “We zijn heel blij dat het gelukt is. Het is een belangrijke beslissing bij een moeilijk onderwerp en de mensen krijgen daar niet veel tijd voor."

Hoge aanmeldpercentages

"Van het begin af aan was het sentiment positief en de stad Buren en dorpen als Kerk-Avezaath en Zoelen kennen, landelijk gezien, ontzettend hoge aanmeldpercentages", zegt Grootenboer.

Steun van verenigingen

"Opvallend in deze gemeente was de steun die we hebben gehad van de plaatselijke verenigingen", aldus Grootenboer. "Maar liefst elf verenigingen hebben de schouders eronder gezet. Fantastisch en een verklaring voor dit hele mooie resultaat. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen alle inwoners binnen de kernen van gemeente Buren een gratis glasvezelaansluiting aangeboden. Elke straat krijgt zo een toekomstbestendig internet- en televisienetwerk."

Geen wérkende verbinding

Maar let op", zegt Grootenboer, "een glasvezelaansluiting is nog geen wérkende verbinding. Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten. Doen zij dit voor 30 april, dan profiteren zij van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders."

Start woningschouw

De medewerkers van aannemer Selecta zijn al in de stad Buren begonnen met de zogenaamde woningschouw. Ze gaan per adres bekijken waar de glasvezelaansluiting geplaatst kan worden. Meestal is dat in de meterkast. Wanneer iemand niet thuis is of zelf een tijdstip voor een afspraak wil kiezen, kan hij of zij contact opnemen met de klantenservice van Selecta. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur via telefoonnummer 085 27 31 831 of via customer@selectaholding.com.

Bedrijventerreinen

Ondernemers en bewoners op de geselecteerde bedrijventerreinen in Buren, Beusichem, Eck en Wiel, Maurik en Lienden kunnen zich sinds afgelopen maandag aanmelden bij een lokale telecomaanbieder voor internet via glasvezel.
Als er voor 25 juni voldoende abonnementen zijn afgesloten, dan wordt er ook glasvezel aangelegd op deze bedrijventerreinen. Meer informatie is te vinden op de website gavoorglasvezel.nl na de postcodecheck.

Glasvezel Informatiepunt 

Mochten mensen nog twijfelen en meer willen weten over glasvezel of de aanleg ervan, dan zijn zij welkom bij het Glasvezel Informatiepunt in het Dorpshuis 't Klokhuis in Maurik. Aanmelden kan verder via de website en de lokale wederverkopers die ook op gavoorglasvezel.nl te vinden zijn.