• De oudercommissie deelde op de open dag lekkere 'Sterappel mocktails' uit.
• De oudercommissie deelde op de open dag lekkere 'Sterappel mocktails' uit. Foto: De Sterappel

'Kinderen met plezier naar De Sterappel'

lienden • "Hoewel De Sterappel voorheen ook minder rustige tijden heeft gekend, gaat het de afgelopen jaren ontzettend goed", zegt Linda Beaupain, directeur van de openbare basisschool in Lienden. "Kinderen komen met plezier naar school en zijn betrokken bij de leerdoelen. De schoolresultaten zijn goed. Personeel staat met plezier voor de klas en geeft kwalitatief goed onderwijs. We hebben kei- en keihard gewerkt met elkaar en laten graag zien waar we voor staan en hoe het nu met onze school gaat."

Onlangs opende obs De Sterappel in Lienden haar deuren voor publiek. Ouders met jonge kinderen, ouders die een schoolwissel voor hun kinderen overwegen en andere geïnteresseerden kregen een indruk van de basisschool. Bij ontvangst door personeel of leden van de MR (medezeggenschapsraad) en OC (oudercommissie) kregen bezoekers, onder het genot van een heuse ‘Sterappel mocktail', een rondleiding van behulpzame bovenbouwleerlingen. De bezoekers kregen een reëel beeld van de leerkrachten en leerlingen tijdens de bezigheden van alledag. Zo zorgde de klusklas voor verse appeltaart en presenteerden plusklas-leerlingen hun ontwikkelingen van de voorgaande periode. In de andere klassen zagen de bezoekers lessen, waarbij samen en zelfstandig gewerkt werd. Ook waren er buitenlessen, waar zelfs enkele bezoekende kinderen enthousiast aan deelnamen. Na afloop kregen de jeugdige gasten een goodiebag mee. Een aantal enthousiaste vrijwilligers uit de groepen 7 en 8 stond ook ‘s avonds paraat om bezoekers rond te leiden. Omdat er tijdens de open dag geen lessen meer werden gegeven, was elk lokaal verdeeld in een thema, waarbij de school liet zien waar zij voor staat. Te denken valt aan eigenaarschap van de leerlingen middels onder andere doelenborden, onderzoekend leren, Kanjertraining en het gebruik van de leerpleinen.
De directeur bestuurder van stichting Basisburen, waarvan De Sterappel onderdeel is, kwam ook een kijkje nemen en liep in sommige klassen even binnen om dit compliment persoonlijk over te dragen aan de leerlingen.
Het team laat weten erg blij te dat er op de open dag zoveel mensen zijn komen kijken. "De afgelopen jaren is er hard gewerkt en zijn er voor leerkrachten veel ontwikkelingen geweest die, uiteraard, met name de leerlingen ten goede komen", aldus het team. "Dit was een mooie kans om te laten zien wat er allemaal bereikt is en hoe stevig het onderwijs nu staat."
Info: www.obs-desterappel.nl