Vervroegde deadline vanwege Pasen

tiel • In verband met Pasen is de deadline voor de krant van dinsdag 19 april vervroegd. De redactie ontvangt de persberichten voor die editie graag uiterlijk op vrijdagmorgen 15 april voor 09.00 uur. Grotere bijdragen zoals langere persberichten met foto's liefst zo vroeg mogelijk aanleveren.


Vaten drugsafval in Asch gedumpt

asch • De brandweer werd vorige week maandagavond rond tien over half tien opgeroepen, omdat aan de Groenestraat in Asch afval was aangetroffen. Er bleken, op zo'n vijftig meter vanaf de openbare weg, drie grote vaten te zijn gedumpt. Vanuit de vaten lekte vloeistof in de grond en de brandweer verrichtte metingen. Hierbij kwam naar voren dat de vaten hoogstwaarschijnlijk drugsafval bevatten. De gemeente Buren en het waterschap werden over de situatie geïnformeerd.


Oranjeconcert 

tiel • Arjan en Edith Post (trompet) en Jos Moeke (orgel) geven op vrijdag 22 april om 20.00 uur een Oranjeconcert in de St. Maartenskerk in Tiel. Op het programma staan onder meer Mulder (Oranje Fantasie), Pameijer (Lied voor de Vox Humana), Dvorak (Largo uit de Nieuwe wereld), Nieland (Toccata) en Jan Zwart (Oranjebewerkingen). Toegang; volwassenen: 6 euro; kinderen tot en met 12 jaar: 3 euro. De kerk is vanaf 19.30 uur geopend.


Bingoavond

beusichem • Senioren-aanBod houdt komende donderdag om 20.00 uur voor alle inwoners van Beusichem en Zoelmond en omgeving de jaarlijkse grote bingoavond in Dorpshuis ’t Zoetzand in Beusichem. Entree 12 euro, inclusief twee kopjes koffie, thee of een glaasje limonade en bingokaart.