Ondanks wat kleine verbeterpuntjes lieten de turnsters zien dat ze in deze tijd goed gegroeid zijn.
Ondanks wat kleine verbeterpuntjes lieten de turnsters zien dat ze in deze tijd goed gegroeid zijn. Foto: aangeleverd

Jongste turnsters ILO weer naar wedstrijden

Algemeen

LIENDEN • De meiden van de middenbouw niveau 5 & 6 van ILO hadden, voor het eerst in twee jaar, hun eerste wedstrijd. Ondanks wat kleine verbeterpuntjes lieten de turnsters zien dat ze in deze tijd goed gegroeid zijn. 

In wedstrijd één startten Kirsten de Kock en Leija van de Looij op het toestel balk, waar ze beiden een val moesten incasseren. Dit werd goedgemaakt op vloer, waar Leija de op een na hoogste score behaalde. En op brug, waar Kirsten de beste oefening liet zien. Hiermee lieten de meiden zien dat ze goed meekomen in dit nieuwe niveau. Kirsten sloot de wedstrijd af met een tweede plaats en Leija eindigde als twaalfde. 

Hoogste score
In wedstrijd drie was de beurt aan Tatum Pallada, Lina Weiman, Jaylinn Meijering, Rosanne Dirksen, Dorinda de Krieger en Imke Kapel. Tatum, Lina en Jaylinn kwamen uit in niveau 6. Op sprong liet Jaylinn zich van haar beste kant zien. Ze pakte op dit toestel met haar eerste sprong de hoogste score. Tatum liet juist op de brug zien hoe sterk ze is en hoe strak ze kan turnen. Lina liet met haar stabiele houding op balk een van de mooiste oefeningen zien. Tatum werd beloond met een medaille voor haar tweede plaats. Lina eindigde als negende en Jaylinn werd twaalfde. Rosanne, Dorinda en Imke kwamen uit in de pupillen 3 niveau 5.

Mooie oefening
Op vloer liet Rosanne met haar mooie oefening zien dat ze goed meekomt in het niveau, ondanks dat ze pas een jaar bij de selectie turnt. Dorinda en Imke lieten veel vooruitgang zien op brug en sprong, waar ze voor het eerst nieuwe elementen mochten turnen. Zo greep Imke met een zesde plek net naast de medailles. Dorinda werd negende en Rosanne twintigste.