Laurens Verspuij en Ben Brink openen het corsojaar.
Laurens Verspuij en Ben Brink openen het corsojaar. Foto: BOUWHUIS

Winkelend publiek verlangt naar corso

tiel • Ieder voorjaar wordt het corsojaar feestelijk geopend. Dit is hét moment waarop de plannen voor het komende jaar worden gepresenteerd, ontwerpen worden getoond en waarop gespeculeerd wordt over de potentiële winnaar. Voor het eerst vond dit event plaats tijdens Tiel Pakt Uit! De bezoekers van de binnenstad zagen zondagmiddag wat er tijdens de Betuwse Oogstweek staat te gebeuren.

Stichting 4-Stromenland heeft er bij de zestigste editie voor gekozen om zoveel mogelijk de corsoliefhebbers te bereiken door het officiële startschot plaats te laten vinden in de Tielse binnenstad. "We zijn trots op alle ideeën, die wij willen realiseren tijdens de Betuwse Oogstweek. En dat willen we graag iedereen laten horen en zien”, vertelt Martijn van Eck, woordvoerder van het Fruitcorso. De Betuwse Oogstweek is de overkoepelende naam van een aaneenschakeling van evenementen. Stichting 4-Stromenland organiseert, samen met partners als de Agnietenhof en hardloopvereniging Astylos, nieuwe evenementen. Zo is er Appeltjesdag, met aandacht voor streekproducten en gezondheid. Op deze dag worden de bewoners uitgedaagd aan een vitaler leven te werken, door deel te nemen aan één van de drie tochten. Er is voor ieder wat wils: een wandeltocht, een hardlooptocht en een tocht langs veel monumentale panden. Ook het Betuws Stadsgrachtenconcert is één van de events die tijdens de Betuwse Oogstweek plaatsvinden. Op een drijvend podium op de stadsgracht laat sterpianist Wibi Soerjadi een klassiek concert klinken.
Voorzitter Laurens Verspuij: "Na twee jaar waarin het organiseren van het corso helaas niet mogelijk was, is er weer iets om naar uit te kijken. De ontwerpen beloven veel goeds en ook op onze plannen reageerde het winkelend publiek enthousiast. Er moet nog veel gebeuren, maar wij kunnen bijna niet wachten tot het september is.”
Zondagmiddag toonden de corsoclubs hun ontwerp in één van de vele kramen die opgesteld stonden op de Varkensmarkt. Om één uur was er een officieel startmoment met Laurens Verspuij, voorzitter van de Stichting 4-Stromenland, en wethouder Ben Brink. In zijn speech benadrukte hij het belang van het Fruitcorso voor de sociale cohesie in het Rivierengebied.

Vrijwilligers gezocht

De stichting zoekt nog vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via info@fruitcorso.nl.