TIP in voormalig Koninklijk Weeshuis

buren • Het Toeristisch Informatie Punt van Buren (TIP Buren) is sinds vrijdag gevestigd in het voormalig Koninklijk Weeshuis. In dit bijzondere pand zetelt ook het Marechausseemuseum. In het TIP Buren is informatie te vinden over alle bezienswaardigheden in en om Buren, evenals fiets- en wandelroutekaarten, ansichtkaarten en souvenirs. 

Stadsrondleidingen

Het TIP Buren is ook de startplek voor stadsrondleidingen, met of zonder museumbezoek, en horeca. Deze arrangementen kunnen binnenkort via een aparte website worden geboekt. Het TIP is, net als het museum, geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. En in de schoolvakanties ook op maandagen. Het TIP Buren bevindt zich in de winkelruimte van het museum en is gratis toegankelijk.


Beeldverhaal over Tachtigjarige Oorlog

ommeren • Landschapshistoricus Ferdinand van Hemmen vertelt op maandag 11 april om 20.00 uur in streekmuseum Baron van Brakell in Ommeren aan de hand van een beeldverhaal over de Tachtigjarige Oorlog en hoe de formidabele Mauritslinie werkte. Hij vertelt ook over de sleutelbetekenis van de Betuwe in de strijd tegen Spanje én over de schat aan erfgoed die hieraan nog herinnert.
Voor leden van de Historische Kring Kesteren en Omstreken is de toegang gratis. Niet-leden betalen 2 euro.


Octo+ geeft concert in Martinuskerk

rijswijk • In de Martinuskerk, Kerkstraat 15 in in Rijswijk geeft het koor Octo+ op Tweede Paasdag (maandag 18 april) om 15.00 uur een concert onder de titel 'Blue Bird'. Vliegen van Stilstand naar Vrijheid is een programma met muziek van de renaissance tot twintigste eeuw. Het koor staat onder leiding van dirigent Gerard Legeland en wordt begeleid door Evert van Merode.  Entree: 10 euro contant, koffie of thee en versnaperingen inbegrepen. Pinnen is niet mogelijk. 

Glas wijn

Na afloop wordt een glas wijn geschonken. Reserveren: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl.