Nieuwe raad Buren, lintje voor Arthur Warmer

buren • De laatste raadsvergadering van de oude gemeenteraad van Buren was vorige week dinsdagavond. Zeven raadsleden namen afscheid. Eén van hen was Arthur Warmer van de PvdA. Hij ontving tevens een lintje. Een dag later werd de nieuwe raad geïnstalleerd.

De laatste raadsvergadering in de oude bezetting stond in het teken van afscheid nemen en het overdragen van taken. Zeven raadsleden keren niet terug in de nieuwe raad. Zij werden ieder persoonlijk toegesproken door burgemeester Josan Meijers. Onder hen ook Arthur Warmer van de PvdA. Zijn vertrek was een bewuste keuze. Na twaalf jaar te hebben gewerkt als raadslid, had Warmer voor zijn gevoel 'veel meegemaakt en gezien'. Toch was hij deze avond ook emotioneel, mede door de aanwezigheid van familie en vrienden in de zaal. Zij waren er mede getuige van dat Warmer voor zijn lange staat van dienst werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Behalve van Warmer werd afscheid genomen van Maartje van Lanen en Nanda van Doremalen (VVD), Arend Arends en Hans Lammers (GB), Ab Willemsen (PvdD) en Ellen van Dam (fractie Mevrouw van Dam).

Koffertje van Buren

Een dag later ontving de nieuwe gemeenteraad 'het koffertje van Buren'. Hierin bevonden zich de overdrachtsdocumenten, die de avond daarvoor waren goedgekeurd door de vertrekkende raad. Deze documenten beschrijven de ervaringen van de oude raad en de toekomstvisie voor de gemeente. Verder werden alle raadsleden beëdigd. Onder hen ook de zeven nieuwe gezichten: Jur Marringa en Mary-Ann Arentz (PvdA-GL), Helma Hoek, Gerard van Droffelaar en Louis de Koning (GB), Julian van Blijderveen (VVD) en Peter van Dijk (CDA).

Sanne Claessens